Front Nicolaasorgel
Front Nicolaasorgel Mathieu Koren

Bach op het Nicolaasorgel.

9 maart 2022 om 13:52 Lokaal Deel je nieuws

In de serie zondagsmuziek bespelen gedurende de komende maanden een vijftal organisten het Nicolaasorgel van de Nicolaaskerk. De serie is opgezet om de restauratie en afbouw van het orgel onder de aandacht te brengen en daarmee ook de financiering verder op weg te helpen. De eerste organist die zijn opwachting maakt in deze benefietreeks is vanzelfsprekend de organist van de Nicolaaskerk Willem Vonk. In de Baarnse muziekwereld geen onbekende. Als geen ander kent hij het orgel.

Willem Vonk studeerde piano bij Rinus Groot en orgel bij Bernard Bartelink. Na zijn orgelstudie volgde een lange reeks van optredens die hem langs belangrijke orgels van Europa voerden, zoals het orgel van de kathedrale basiliek St. Bavo. Ook trad Willem Vonk op in de zomerserie orgelconcerten georganiseerd op het wereldberoemde Gablerorgel te Weingarten (Duitsland). Natuurlijk staan de werken van Bach vaak bij hem op de lessenaar. Maar ...... soms kan hij het niet nalaten om zijn liefde voor de werken van franse componisten als de Grigny, Couperin en Messiaen voor het voetlicht te brengen.

Zo ook zondagmiddag 20 maart a.s. Al is het thema van het concert “BACH”, Willem Vonk maakt ook een uitstapje naar de Grigny met het Recít de Tierce en taille. Maar in het verdere verloop van zijn concert blijft hij trouw aan het thema. Van Johann Sebastian Bach speelt hij o.m. “Komm, heilger Geist, Herr Gott” , “O Lamm Gottes unschuldig” en sluit hij het concert af met een indrukwekkende Fantasia in G-dur (pièce d’orgue). Het volledige programma vind u op de website www.nicolaasorgel.nl

Het concert begint 20 maart a.s. om 15:30 uur, in de Nicolaaskerk, Kerkstraat 17, Baarn. De toegang is gratis. Er wordt wel een deurcollecte gehouden. Voel je van harte welkom.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie