Stadsdichter Charlotte de Raad
Stadsdichter Charlotte de Raad Brigitte Volkers

Stadsdichter zet vrijwilligers Viore in zonnetje

22 december 2021 om 14:30 Lokaal Deel je nieuws

Het traditionele Kerstdiner bij Viore verviel ook dit jaar weer in verband met corona, maar gelukkig kon er wel een ‘kerstmoment’ georganiseerd worden. In een aantal kleine groepjes werden de vrijwilligers op feestelijke wijze ontvangen. Wat zij niet wisten was dat stadsdichter Charlotte de Raad aanwezig was om ze in het zonnetje te zetten. Zij schreef een gedicht speciaal voor de vrijwilligers van Viore, omdat het centrum bij de gemeente Hilversum als winnaar uit de bus was gekomen voor deze voordracht.

Na ontvangst met een warm drankje en een typisch Viore gerecht, de traditionele kom soep werden de vrijwilligers met het gedicht verrast:

Zachte kracht

huis van open armen
helpende handen
een luisterend oor

warm welkom
over de drempel gedragen
de onzekerheid een stapje voor

het belangrijkste ingrediënt
zijn jullie, samen
een vertrouwd gezicht

houvast in donkere dagen,
in de schemering
en wanneer het licht

huis van lief en leed
overwinning
en verlies

zachte kracht
doordrenkt van liefde
weet, dat je altijd wordt gezien

Charlotte de Raad

Hierna gingen de vrijwilligers tevreden met een kerstgeschenk weer huiswaarts. Zo kon Viore, ondanks de beperkingen, haar vrijwilligers toch een blijk van waardering geven voor hun tomeloze inzet.

Bij Viore staan de deuren aan de Oosterengweg 44 open op alle werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. Zonder afspraak of verwijzing kunnen bezoekers dan terecht voor een luisterend oor en voor informatie over het uitgebreide aanbod aan activiteiten en lezingen. Bezoekers kunnen ook een (telefonische) afspraak maken voor individuele gesprekken over bijvoorbeeld levensvragen, omgaan met verlies, de impact op naasten en financiële en erfrechtelijke zaken. Zie voor meer informatie ook de website: www.viore.org.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie