Amaris Schoonoord krijgt stroopwafelconcert

5 juli 2021 om 09:21 Lokaal Deel je nieuws

Zondag 11 juli verzorgt de Stichting Stroopwafelconcerten tussen 15 en 16 uur een stroopwafelconcert op zorglocatie Amaris Schoonoord in Baarn. Dan wordt ook de nieuwe stroopwafeltrailer van de stichting gepresenteerd.

Leerlingen van Vioolschool Marieke Booy uit Putten nemen de muzikale invulling voor hun rekening. De stichting zorgt voor heerlijke versgebakken stroopwafels voor bewoners en verzorgers van Amaris Schoonoord. Belangstellenden kunnen buiten meegenieten.

De stichting presenteert op dit concert voor het eerst haar stroopwafeltrailer, waarmee op buitenlocaties de kenmerkende stroopwafels kunnen worden gebakken en verkocht.

De Stichting Stroopwafelconcerten verzorgt sinds 2019 stroopwafelconcerten op zorglocaties, bedoeld om bewoners en verzorgers een hart onder de riem te steken. In het coronajaar, toen optredens binnen niet meer mogelijk waren, zijn er in de zomermaanden bij goed weer vele buitenconcerten georganiseerd. Er zijn inmiddels meer dan 70 stroopwafelconcerten georganiseerd in de regio Zwolle - Amersfoort - Utrecht.

Voor de muzikale invulling maakt de stichting bij voorkeur gebruik van getalenteerde jonge musici in opleiding. Bij elk concert zijn er gratis versgebakken stroopwafels voor de bezoekers van de concerten. Deze worden gebakken door de bakkers van dagactiviteitencentrum De Oude School te Ermelo, of, zoals op 11 juli, door vrijwilligers in de stroopwafeltrailer.

Behalve stroopwafelconcerten verzorgt de stichting ook met veel succes stroopwafelquizzen in zorgcentra, waarbij een speels en interactief beroep op het geheugen van de zorgbewoners wordt gedaan. In ontwikkeling is een nieuw initiatief om concerten speciaal voor vrienden en familie van 100-jarigen te organiseren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie