Baarn genomineerd voor ANBO-Pluim

lokaal

BAARN Net als vorig jaar reikt ANBO Pluimen uit aan de gemeenten die zich op het gebied van de Wmo van hun beste kant laten zien. Daarom gaat ANBO op zoek naar de gemeenten, ambtenaren of wethouders die een pluim verdienen omdat zij erg hun best voor u deden en daarmee het onmogelijke mogelijk maakten! ANBO is op zoek naar originele oplossingen en/of gemeenten, ambtenaren of wethouders die niet schromen om problemen op onorthodoxe wijze tegemoet te treden. Baarn, Brummen, Ede en Wedde zijn door inwoners genomineerd.


Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor hulp en ondersteuning. ANBO vindt het belangrijk dat ondersteuning van goede kwaliteit is en dat burgers makkelijk de weg kunnen vinden in het aanbod van gemeenten.

De websites van gemeenten zijn steeds meer hét loket voor zaken als hulp en ondersteuning. ANBO heeft daarom in 2017 aanmoedigingsprijzen - Pluimen - uitgereikt aan gemeenten die met de meest toegankelijke website en de beste telefonische bereikbaarheid. Uit 130 onderzochte gemeenten wonnen Aalten, Almelo en Utrecht de Pluim voor de beste online dienstverlening.

Met de Pluim willen wij inzicht krijgen in de kwaliteit van de dienstverlening naar burgers als het gaat om de Wmo. Pluim is daarmee de opvolger van het project Vinger aan de Pols, waarin toen ook vrijwillige onderzoekers in kaart brachten welke gemeenten hun Wmo-informatie correct en helder aanboden. Daaruit zijn spelregels voortgekomen, die onze leden direct helpen én die door toenmalig staatssecretaris Van Rijn omarmt zijn en door hem aan de gemeenten aangeboden zijn.

BAARN Mevrouw Fortuin woonde nog niet zo lang in Baarn toen zij ziek werd. Zij belandde op 88-jarige leeftijd met drie hernia's in het ziekenhuis. De dag dat zij uit het ziekenhuis ontslagen werd moest er veel geregeld worden. Naast thuiszorg was er ook andere zorg nodig.

Gemeente Baarn heeft het voor elkaar gekregen dat alles op de dag zelf nog geregeld werd. Het keukentafelgesprek, de huishoudelijke hulp en hulp bij het douchen. "Ze zoeken onmiddellijk een oplossing, of komen bij je thuis als je het zelf niet meer kan, een grote pluim voor de gemeente Baarn!"

Mevrouw Fortuin wil een Pluim uitreiken aan de wethouder van de gemeente Baarn vanwege de snelheid waarmee het keukentafelgesprek en de ondersteuning geregeld kan worden.

Stemmen kan door hier te  klikken: https://www.anbo.nl/belangenbehartiging/gezondheid/pluim/wie-verdient-de-pluim-in-2018-video#webform-client-form-153535

advertentie
advertentie