De leerlingen van de Aloysius in de studio.
De leerlingen van de Aloysius in de studio. AVROTROS

Basisschool Sint Aloysius wint uitzending Lang Leve de Muziek Show

lokaal

BAARN De kinderen van basisschool Sint Aloysiusschool uit Baarn hebben gisteravond de achtste uitzending van Lang Leve de Muziek Show gewonnen. Ze namen het op tegen de kinderen van de Zomergaard uit Lopik. Jurylid Trijntje Oosterhuis gaf de meeste punten aan de muziekvideo van de kinderen uit Baarn, en zij scoorden ook de meeste punten in de muzikale spelshow. Zij mogen dus optreden in de grootste schoolband van Nederland voor Koningin Máxima.

In Lang Leve de Muziek Show, gepresenteerd door Buddy Vedder, vormt muziek de rode draad. Iedere week strijden twee scholen uit één provincie tegen elkaar. Naast spetterende optredens en muzikale quizvragen, maken de scholen ook een eigen muziekvideo. Hierbij krijgen zij de hulp van bekende YouTubers. Deze uitzending waren dat Jesper en Marthijn. De winnende klassen vormen na twaalf uitzendingen de grootste schoolband van Nederland die optreedt tijdens Het Kerst Muziekgala 2018 in de Brabanthallen in Den Bosch. Koningin Máxima is daar, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, een van de aanwezige gasten. Het Kerst Muziekgala wordt op 26 december uitgezonden op NPO 1.

De uitdagingen in het tv-programma zijn dit seizoen nog groter dan vorig jaar: zo moeten de kinderen een metershoge gitaar beklimmen om een muzikale puzzel op te lossen en overwinnen de leerkrachten alle schaamte (of niet!) in het uitdagende lerarenspel.

Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show en Het Kerst Muziekgala 2018. De stichting zet zich in voor structureel en goed muziekonderwijs op alle basisscholen in Nederland. Want muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak. AVROTROS wil de muziekbeleving onder kinderen stimuleren en hen aanzetten tot het maken van muziek. Dit doet de omroep onder andere met programma's als het Junior Eurovisie Songfestival, het Kinderprinsengrachtconcert en Lang Leve de Muziek Show.

Lang Leve de Muziek Show, iedere zaterdag om 17.15 uur bij AVROTROS op NPO Zapp. Wie de uitzending van gisteren heeft gemist, kan hier klikken:

https://www.npostart.nl/lang-leve-de-muziek-show/17-11-2018/AT_2106760

advertentie