Het ware verhaal over het verdwijnen van flitspalen in Baarn

30 oktober 2018 om 15:08 lokaal Deel je nieuws

Op de wegen die leiden naar het centrum van Baarn wordt veel te hard gereden. Dit zijn de Eemnesserweg, de van Heemstralaan, Chopinlaan, Generaal Heutzlaan, en nog een aantal. Deze wegen zijn ook mooi rechttoe rechtaan aangelegd. Dus je kunt hier gerust 80km rijden. Er is ook geen haan, dat wil zeggen geen politie, die hier naar kraait. Want snelheidscontroles zijn er nooit. De gemeente Baarn zet een "Smiley" in. Dit is een kusje op een hele grote wond die alleen maar groter en groter wordt. 

 

Voor 2016 stonden in de gemeente Baarn flitspalen om het verkeer in toom te houden. Wij zijn middels een Wob verzoek in het bezit van interne emails tussen gemeente, politie en Openbaar Ministerie. Wat is de situatie? De gemeente was er niet van op de hoogte dat het Openbaar Ministerie deze palen zou verwijderen. Het clowneske aan de zaak is de volgende. Politie Baarn en Openbaar Ministerie kunnen ook geen reden geven waarom indertijd besloten is de flitspaal aan de van Heemstralaan te verwijderen. De gemeente Baarn heeft in 2015 bij deze partijen navraag gedaan zonder resultaat.

 

De verkeersspecialist van de politie Baarn heeft, zo blijkt uit emails, aan het OM gemeld dat de flitspaal aan de van Heemstralaan een "politieke paal" is. Deze email leidt er vervolgens toe, dat de van Heemstralaan in Baarn een van de gevaarlijkste straten in de gemeente is geworden. Deze flitspaal wordt namelijk door het OM op de lijst gezet om te worden verwijderd. 

 

Politie Baarn en het OM sturen elkaar intern emails toe die erop neerkomen, dat collega's die bij deze zaak betrokken waren er niet meer zijn en dat ze niks in het archief kunnen terugvinden over het hoe en waarom van het verwijderen van de flitspaal van Heemstralaan. 

 

Niemand weet meer iets. Dit is wel zo gemakkelijk om een lastige publieke zaak in de doofpot te laten belanden. Je krijgt bijna medelijden met deze ambtenaren en instanties.

 

Conclusie. Onze eigen Baarnse politie die in geen velden noch wegen te bekennen is om snelheden te controleren, heeft ervoor gezorgd dat de flitspalen verdwenen zijn. 

 

De burgemeester Baarn en wethouder Verkeer dienen -als ze behoorlijk bestuur willen doen- hier maatregelen te nemen. Zij dienen hier corrigerend op te treden door onze wegen voor onze kinderen, dieren en ouderen veilig te maken. En voor iedereen. Waar zijn zij in dit verhaal? Ik zeg het u: ze verstoppen zich..al een hele tijd. 

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie