Amivedi bestaat 85 jaar

7 september 2018 om 15:14 lokaal

BAARN Amivedi Nederland bestaat 14 september 2018 al 85 jaar. Het is een vrijwilligersorganisatie landelijk actief. Zij registreren vermiste en gevonden huisdieren kosteloos in een database, met als doel deze huisdieren te herenigen met hun eigenaar. Door de inzet van bijna 140 vrijwilligers worden jaarlijks ruim 43.000 huisdieren met hun eigenaar herenigd.

Amivedi heeft meer dan 100 meldpunten, verspreid over het hele land. Een gevonden of vermist huisdier kan kosteloos telefonisch of via de website worden aangemeld. De meldpunten worden bemand door één vaste vrijwilliger. Alle meldingen van vermiste en gevonden huisdieren worden geplaatst op de website www.amivedi.nl en de melders krijgen adviezen over wat ze verder kunnen doen om hun dier terug te vinden of de eigenaar van een dier te traceren. Amivedi werkt voor alle huisdieren, dus ook voor konijnen, vogels, reptielen, klein vee e.d.

MELDPUNT SOEST/BAARN Elles werkt sinds juni 2018 als vrijwilligster voor Amivedi op meldpunt Soest/ Baarn. Na een melding kijkt Elles eerst of er al een melding is die mogelijk over hetzelfde dier gaat. Zo niet, dan houdt zij in de gaten of er een melding over dit dier binnenkomt. Een duidelijk signalement, bij voorkeur met foto, maakt de herkenbaarheid groter. Het is belangrijk een vermist of gevonden dier aan te melden bij Amivedi, zodat de kans dat het dier weer bij zijn eigen baasje terug komt vele malen groter wordt. Meld vooral ook een gevonden overleden dier.

MET HART EN ZIEL Elles doet het werk voor Amivedi met veel plezier en probeert goede contacten met politie, dierenartsen, dierenambulances en asielen in de regio op te bouwen. Zij heeft nog een aantal tips: "Laat je dier chippen én meld een vermist huisdier altijd bij Amivedi en doe het snel. Controleer op www.chipnummer.nl of de chip geregistreerd staat en of alle gegevens kloppen. Laat ook controleren, of deze gemakkelijk wordt gevonden bij een eerste chipcontrôle. "Is uw huisdier vermist of heeft u een huisdier gevonden", meld dit kosteloos bij Amivedi, via de website www.amivedi.nl of telefonisch bij meldpunt Soest/ Baarn Telefoon: 088-0064675.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie