Wit anjerveld als eerbetoon; Herinneringen in voorkamer van Paleis Soestdijk

26 mei, 16:44 Kunst Baarnsche Courant
Jaap Rost Onnes met zijn vrouw Mary, daarnaast Maya Meijer-Bergmans en Maja Steenwijk bij het anjerveld.
Jaap Rost Onnes met zijn vrouw Mary, daarnaast Maya Meijer-Bergmans en Maja Steenwijk bij het anjerveld.

BAARN Terug op het paleis. Vorige week was oud-bankier Jaap Rost Onnes bij de officiële opening van de beeldententoonstelling Voorlopers. Nu is hij terug in het paleis en wel in de voorkamer.

Vele herinneringen komen boven. Op zijn achttiende kwam hij voor het eerst op het paleis en dronk hij zijn eerste rum-cola. Hij werd een huisvriend van Bernhard en was er kind aan huis tot het overlijden van de prins in 2004. In die voorkamer nam hij afscheid, enkele dagen voordat prins Bernhard overleed. 

SPEELKAMER Rost Onnes: ,,Heel vroeger was het de speelkamer van de prinsesjes, toen ze groter waren ging prins Bernhard er zitten. Hij had een officieel kantoor aan de achterzijde van het paleis maar hij hield wel van wat meer reu..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.