Jongeren bouwen mee aan hun eigen platform

10 mrt, 11:06 Kunst Hotze Eising
Muziek, video's maken, acteren: alles kan bij het creatieve jongerenplatform YoungKreators, zoals ook blijkt uit deze zelfgemaakte collage.
Muziek, video's maken, acteren: alles kan bij het creatieve jongerenplatform YoungKreators, zoals ook blijkt uit deze zelfgemaakte collage.

BAARN/SOEST Riëndy Holder, jongerencultuurcoach bij Idea wil graag dat jongeren in Baarn en Soest, maar ook uit de regio, juist hier hun dromen waar kunnen maken. Samen met jongeren uit Soest, Soesterberg en Baarn lanceerde hij daarom het digitale platform YoungKreators.

Muziek, video’s, dans- of theaterstukken: het kan allemaal op YoungKreators. Iedereen kan zijn of haar creatie uploaden, een redactie checkt en plaatst het. Het platform geeft jongeren de hulpmiddelen (zoals een opnamestudio) en een digitaal podium om hun talenten te showen aan het publiek; maar bijvoorbeeld in de podcasts, gehost door Holder, ook de ruimte om te vertellen over hun creaties en inspiratie. ,,Het gaat erom dat jongeren alle tools hebben om zich te laten z..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.