Er zijn veel schilderijen gemaakt van Hollandse steden.
Er zijn veel schilderijen gemaakt van Hollandse steden. Volksuniversiteit Baarn

Collegereeks Hollandse kunststeden

15 december 2020 om 15:52 Kunst

BAARN Bij de Baarnse Volksuniversiteit gaat op 21 januari 2021 een vijfdelige collegereeks Hollandse Kunststeden van start.


In deze vijfdelige collegereeks gegeven door Diana Kostman komen vijf kunststeden en de daar werkzame kunstenaars in de 17e eeuw aan bod. Bij de schilderkunst van de Gouden Eeuw wordt al snel gedacht aan de Hollandse meesters Rembrandt (Leiden + Amsterdam), Frans Hals (Haarlem) en Johannes Vermeer (Delft). Daarbij wordt wel eens vergeten dat deze meesterlijke penseelvirtuozen gevormd zijn door de steden waarin zij woonden en werkzaam waren.

Diana Kostman is afgestudeerd in de Kunstgeschiedenis van de nieuwste tijd en in de Televisie, cultuur en mediastudies. Ze heeft een eigen bedrijf Artemis Omnibus, gespecialiseerd in kunst- en cultuurhistorische cursussen en lezingen. Kostman heeft al bijna 15 jaar ervaring met het geven van cursussen en lezingen en dat doet zij met veel vakkundigheid en enthousiasme.
Deze collegereeks wordt afhankelijk van het aantal deelnemers gegeven in Theater de Speeldoos, Rembrandtlaan 35 of in het Nutsgebouw, Burgemeester Penstraat 4-6 te Baarn.

De cursus start op donderdag 21 januari 2021 (5 lessen van 2 uur) van 20.00 tot 22.00 uur in Theater de Speeldoos of Nutsgebouw te Baarn. Deelname kost 100,00 euro. Cursuscode: A20003

Inschrijven is mogelijk via www.volksuniversiteitbaarn.nl
of telefonisch op maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen van 09:00 tot 12:00 uur via tel. nr. 035-5416033. Volksuniversiteit Baarn is gevestigd in Theater De Speeldoos, Rembrandtlaan 35 te Baarn.


Cursussen worden gegeven in een corona proof omgeving die voldoet aan de gestelde eisen van het Kabinet en het RIVM.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie