De drie prijswinnaars (vrnl): Gijs Huurneman (1e prijs), Jolanda Bont (2e prijs) en Jelle Bont (3e prijs).
De drie prijswinnaars (vrnl): Gijs Huurneman (1e prijs), Jolanda Bont (2e prijs) en Jelle Bont (3e prijs). Rob Valkenburg

Prijswinnaars fotowedstrijd ‘Buitengewoon Baarn’ bekroond

19 augustus 2020 om 15:52 Kunst

BAARN Geen regulier Cultureel Festival dit jaar. Wel vijftien bijzondere beelden van Baarn in lock down op grote spandoeken in het dorp: Een lege Laanstraat en veel verstilde natuur. De vijftien winnende foto’s zijn geselecteerd middels een fotowedstrijd georganiseerd door Stichting Cultureel Festival Baarn. De Letterfabriek heeft de beelden vergroot en op spandoeken afgedrukt. Ze zijn nog zeker een week te bewonderen op de fotoroute in de frisse buitenlucht en op www.cultureelfestival.nl.

Alle 85 inzendingen van de fotowedstrijd zijn anoniem beoordeeld door de vaste fotografen van het festival. Afgelopen week heeft voorzitter Samara van der Burgh op de Brink de prijzen overhandigt aan Gijs Huurneman (1e prijs), Jolanda Bont (2e prijs) en Jelle Bont (3e prijs). Zeer bijzonder is dat moeder en zoon door de anonieme beoordeling samen in de prijzen vielen.

Vroege sporters, 1e prijs Gijs Huurneman. Triventure.nl, Sportcentrum de Trits en Kampeerterrein de Zeven Linden boden sporters in mei een uitgebreid programma aan buitenactiviteiten. Tijdens een hike legde fotograaf en gids Gijs Huurneman vast hoeveel er wél kan in andere omstandigheden. De Outdoor Special van de drie partijen is daar een toonaangevend voorbeeld van en deze foto is een mooie herinnering aan een uitdagende tijd. Meer van dergelijke foto’s zien te zien via Triventure op Facebook of Instagram Symbolische rust.

2e en 3e prijs Jolanda en Jelle Bont. De foto van Jolanda Bont van een leeg bosbad staat symbool voor hoe bijzonder en uniek de lockdown was. De foto van haar zoon Jelle Bont, pas 13 jaar, toont op creatieve wijze (en met prachtige nabewerking) de verstilling van de lockdown.

Benieuwd naar alle vijftien foto’s? Stap op de fiets en probeer alle spandoeken in het centrum te vinden. Een plattegrondje vind je op www.cultureelfestival.nl/fotoroute-buitengewoon-baarn/

Gijs Huurneman werd als winnaar gehuldigd door Samara van der Burgh.
Jelle Bont werd derde, net achter zijn moeder Jolanda.
Jolanda Bont won de tweede prijs.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie