Afbeelding
Gemeente

Uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen in gemeentehuis

11 maart 2022 om 15:00 Gemeenteraadsverkiezingen

BAARN De voorlopige verkiezingsuitslagen voor de gemeenteraad Baarn en de Contactcommissie Lage Vuursche worden op woensdagavond 16 maart gepresenteerd tijdens een live uitslagenavond vanuit het gemeentehuis. De presentatie is in handen van Kevin van den Berg. Inwoners kunnen aanwezig zijn of alles live volgen via lokale radio en televisie. BaarnFM zendt live uit vanaf 20.00 uur en RTV Baarn maakt een uitzending voor tv en YouTube die start om 21.00 uur.

Naast het bekendmaken van de voorlopige uitslagen, gaan presentator Kevin van den Berg en verslaggever Ton van Middelaar in gesprek met lijsttrekkers, bestuurders en andere betrokkenen. Naarmate de avond vordert zal steeds duidelijker worden hoe de Baarnaars en inwoners van Lage Vuursche gekozen hebben en wat dat betekent voor het politieke landschap in onze gemeente. In de televisie-uitzending zijn ook reportages van de stembureaus en wordt teruggeblikt op Het Baarns Verkiezingsdebat. Kijkers kunnen meepraten op sociale media onder de hashtag #baarnkiest.

VOORLOPIGE UITSLAGEN Aan het begin van de uitzending maakt Burgemeester Mark Röell bekend wat de voorlopige uitslagen zijn van de extra stemdagen maandag 14 en dinsdag 15 maart. Tijdens de avond komen de uitslagen van de stembureaus binnen; zodra een stembureau klaar is met het tellen van de stemmen, geven zij de uitslagen door. Aan het eind van de avond kan vooruitgeblikt worden met een voorlopige verkiezingsuitslag en bijbehorende zetelverdeling.

DEFINITIEVE UITSLAG Alle uitslagen die op woensdag 16 maart bekend worden gemaakt zijn voorlopig. De definitieve uitslag wordt op maandag 21 maart om 10.00 uur bekendgemaakt tijdens een zitting van het centraal- en hoofdstembureau van de gemeente Baarn. Deze zitting vindt plaats in het gemeentehuis en is open voor publiek, of digitaal te volgen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie