Afbeelding

Film ‘Where are you Adam?’ en gesprek bij ZINN

18 maart 2023 om 19:12 Film

BAARN Film & gesprek brengt op vrijdagavond 24 maart de film ‘Where are you Adam’ in ZINN.

De film dompelt de kijker onder in het dagelijkse leven van een afgelegen klooster op de berg Athos, een autonome oosters-orthodoxe monnikenrepubliek op het Griekse schiereiland. De Oekraïense diaken en filmproducent Alexander Plyska verlangde er al lang naar, getuige te zijn en deelgenoot te worden van de stilte op Athos. Hij mocht na jarenlang hierover in gesprek te zijn in één van de kloosters filmen en maakte daar deze documentaire. Vier jaar lang dompelde Plyska zich onder in het monastieke leven. Het is een meditatief portret geworden van het alledaagse leven van de monniken in de markante natuur die hen omringt.

De beelden van het kloosterleven zijn vol authentieke personages en alledaagse heiligen die als een hechte gemeenschap samenleven. Alles is echt in de film. Er is niks in scène gezet. Wat naar voren komt, is een fascinerende blik op het ongeëvenaarde leven van een bloeiende kloostergemeenschap in het midden van de eenentwintigste eeuw. 

De film wordt ingeleid door Katja Novikova, als vrijwilliger verbonden aan dit Oekraïense filmproject. Na afloop is er ruimte voor vragen, ontmoeting en onderling gesprek. Er wordt een bijdrage gevraagd van tien euro per persoon. Deze bijdrage gaat volledig naar het Oekraïense project dat de productie van de film mogelijk maakte.

Kaartverkoop bij de ingang, bij voorkeur contant. De avond begint om 19:30 uur in ZINN bij de Paaskerk. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie