Een indruk van de Lukkie Duckrace in Soest in 2018.
Een indruk van de Lukkie Duckrace in Soest in 2018. Eigen foto

Lukkie Duck Race voor AED

26 april 2023 om 18:30 Evenementen

BAARN Een familiefeest in het winkelgebied van Baarn voor het goede doel, namelijk volledige dekking van AED’s (defibrillatoren) in Baarn. Zaterdag 24 juni gaat het gebeuren op de Brink. Dan staat het daar vol met foodtrucks, een drankjesbar en een gigantische stormbaan. Het hoogtepunt zal de Lukkie Duck Race zijn.

Het enthousiasme in de stem van Vincent van der Wardt van de Lionsclub Eemland, organisator van dit evenement, is hoorbaar. ,,Kom om op zaterdag 24 juni ook een kijkje nemen op de Baarnse Brink. Het gaat een geweldige dag worden.”

Eerdere edities, in andere gemeenten, onder andere in Soest, brachten duizenden mensen op de been. Burgemeester Mark Röell had eerder al aangegeven de volgende Lukkie Duck Race in Baarn te willen ontvangen. De bedoeling was dat dat in 2020 zou gebeuren. Vanwege coronamaatregelen ging dat feest niet door. Nu lijkt niets de Lukkie Duck Race in de weg te staan.

EENDJES KOPEN

Er wordt elk uur een Lukkie Duck loterij gespeeld. Ieder verkocht lot (van 2 euro per stuk) wordt gekoppeld aan een badeendje: een ‘Lukkie Duck’. In verschillende races worden de eendjes losgelaten in een wedstrijdbad. Duizenden badeendjes binden de strijd met elkaar aan in een speciaal gebouwd zwembad van 50 meter lengte. De ‘eigenaar’ van de eend die als eerste de overkant haalt, wint een prijs. Er zijn mooie prijzen beschikbaar. Tussen de races is er van alles te doen en beleven. Bijvoorbeeld een Mega Stormbaan, een nieuw onderdeel van het Lukkie Duck-evenement. Van der Wardt: ,,Wij verwachten dat dit element heel veel reuring oplevert. Ga er maar aan staan: een stormbaan van bijna honderd meter is een flinke sportieve uitdaging.”

GOED DOEL

De opbrengst van het evenement wordt ingezet om 100 procent AED-dekking te krijgen in Baarn. In heel Nederland, is het streven dat binnen 6 minuten een AED in de directe omgeving bereikbaar kan zijn. Dit vergroot de kans dat bij een hartstilstand tijdig hulp geboden kan worden. De Lionsclub Eemland wil in samenwerking met de gemeente Baarn, Platform Ondernemers Centrum Baarn, Lionsclub Baarn-Drakensteyn en EHBO-Baarn eraan bijdragen dat deze 6-minuten-dekking in Baarn beschikbaar is. De gemeente Baarn ondersteunt het streven met een subsidie via het stimuleringsfonds om zo een deel van aanschaf, onderhoud en verzekering te dekken. De vereniging EHBO-Baarn zorgt voor opleiding van beheerders van een AED en geïnteresseerde omwonenden. De Lionsclubs zetten zich in voor het vinden van (lokale) sponsoren en het organiseren van acties om het restant van het benodigde geld in te zamelen.

VERKOOP LOTEN

Op 27 april start de Lionsclub Eemland met de verkoop van de loten voor de Lukkie Duck Race tijdens de Koningsmarkt. Geïnteresseerd om als inwoner of bedrijf het evenement te sponsoren?

Meer informatie is te vinden op www.lukkieduckrace.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie