De Pekingtuin zal donderdagavond 27 april weer kunnen volstromen met bezoekers.
De Pekingtuin zal donderdagavond 27 april weer kunnen volstromen met bezoekers. Caspar Huurdeman

Koningsdagfeesten ook dit jaar in Baarn: Gemeente en Oranjevereniging verdelen taken

22 maart 2023 om 16:09 Evenementen

BAARN De kogel is eindelijk door de kerk, gemeente Baarn en het bestuur van Oranjevereniging Baarn & Oranje hebben overeenstemming bereikt over de organisatie van Koningsdag in het centrum van Baarn. 

Wethouder Mark Veldhuizen en Baarn & Oranjebestuurslid Marco Veloo waren al weken in meer of mindere mate positief gestemd over het toch doorgaan van de festiviteiten. Die kwamen op losse schroeven te staan nadat de twee organiserende bestuursleden van de Oranjevereniging hun taken neerlegden. Reden was onenigheid met het gemeentebestuur over de persoonlijke aansprakelijkheid van de organisatoren bij calamiteiten die niet werden afgedekt door de verzekering.

Gemeente en Oranjevereniging verdelen de taken waardoor het vooral voor het bestuur van Baarn & Oranje overzichtelijker wordt. ,,Wij verzorgen de randvoorwaarden, zoals hekken en beveiliging en de Oranjevereniging hoeft zich dan alleen met de inhoud van het programma bezig te houden”, licht woordvoerder Sjoerd van Andel toe namens de gemeente Baarn.

Vanmiddag heeft de gemeente Baarn een persbericht doen uitkomen waarin wordt vermeld dat het hele programma doorgaat: de kramenmarkt in het centrum, de kleedjesmarkt, de kinderspelen in de Pekingtuin en het dag- en avondprogramma in de Pekingtuin. ,,Hierdoor is het overdag weer als vanouds gezellig druk in het centrum van Baarn”, aldus de gemeente in het persbericht.

Ook ’s avonds wordt het een feest. Ter afsluiting van Koningsdag in Baarn is er in de Pekingtuin weer een spetterend avondprogramma. Zodat de hele dag er iets is te doen voor jong en oud. ,,Ik ben verheugd met de huidige oplossing, we hebben in Baarn inmiddels een traditie met een mooi feest voor jong en oud. Nu konden we snel doorpakken en besluiten nemen, zodat Koningsdag ook dit jaar een feest wordt in Baarn”, aldus wethouder Mark Veldhuizen.

Marco Veloo en Remko Veltien van de Oranjevereniging vullen aan: ,,Koningsdag is bijzonder in Baarn. Onze gemeente heeft een sterke verbinding met het Koningshuis en daarom vonden wij dat we met de gemeente tot een oplossing moesten komen. Gelukkig was het goed schakelen met de gemeente en hebben we een mooi programma kunnen samenstellen. We zijn er nog niet maar dat we Koningsdag kunnen vieren is zeker.”

Marco Veloo verklapt dat hij inmiddels al even een oranjebitter heeft gedronken op de goede afloop van de besprekingen.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie