‘Ook mountainbikers mogen van bos genieten’

22 jan 2022, 15:00 Evenementen
Baarnsche Courant
Afbeelding

BAARN In de Vuursche is ongeveer 30 kilometer aan mountainbikeroute en meer dan 1000 kilometer wandelpad, zelfs met het tijdelijk gebruik van 4 wandelpaden als fietsroute blijft er voldoende ruimte over voor wandelaars en andere recreanten om te genieten van de bossen.

Dat schrijft burgemeester Mark Röell aan PvdA-raadslid Mark Eijbaard in antwoord op vragen. Eijbaard voert al langer strijd tegen de groeiende stroom mountainbikers die volgens hem de bossen onveilig maken. Hij stoorde zich aan het evenement ‘WTSHNN WINTER’ op 11 december 2021, dat een vergunning kreeg. Op sociale media werd destijds gemeld: ‘Altijd al willen scheuren over de paden waar je normaal niet mag komen? Grijp je kans!’ Burgemeester Mark Röell schrijft dat mounta..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.