Voor de dieren is het dierendagfeest een heerlijke dag.
Voor de dieren is het dierendagfeest een heerlijke dag. Leonie Koppel

Dierendagfeest op de kinderboerderij

30 september 2023 om 09:04 Dieren

BAARN Kinderboerderij Canton houdt zondag 1 oktober het dierendagfeest. Er worden van 14.00 uur tot 16.30 uur aan de Piet Heinlaan verschillende spelletjes aangeboden en kinderen kunnen een fruitslinger maken voor de dieren. 

door Maranke Pater

,,Ons dierendagfeest is een jaarlijks terugkerend feest met allerlei spelletjes”, vertelt Leonie Koppel namens de kinderboerderij. ,,Omdat het nu herfst is, maken we zondag herfstknutsels, Het mooiste is om met eenvoudige onderdelen een gezellige dag ervan te maken. We zetten de dieren in het zonnetje.” De afgelopen dagen is er fruit bewaard en apart gehouden om hier een fruitslinger mee te maken. ,,Rond 15.00 uur mogen de kinderen meehelpen om deze in de dierenhokken te hangen. Het is niet alleen een traktatie voor de dieren, het ziet er meteen heel gezellig uit op de kinderboerderij omdat er overal gekleurde slingers hangen. En de dieren zullen het fruit dankbaar opsmullen.”

Centraal staat deze dag ook de zoektocht naar nieuwe vrijwilligers. Een ander onderdeel van de dag is de inzameling van donaties voor een nieuw varkenshok. Het oude varkenshok is aan vernieuwing toe en omdat het bestuur van de kinderboerderij mee wil gaan met de tijd, zal het hok ook een duurzaam hok zijn dat energie opwekt door het gebruik van zonnepanelen. 

Ouders en begeleiders kunnen zondag een spelkaart kopen voor de kinderen, om mee te doen aan alle activiteiten, zoals rebus oplossen, knutselen, tot springen op het springkussen. Er zijn diverse oud-Hollandse spelletjes. Koppel: ,,Ouders kunnen een lekker kopje koffie krijgen en de kinderen begeleiden. We zitten op een afgesloten terrein, dus kleinere kinderen kunnen er niet in- of uitlopen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie