Het robotteam van de Baarnse Legoclub Herobricks.
Het robotteam van de Baarnse Legoclub Herobricks. Legoclub Herobricks

Baarnse legoclub wint prijs bij First Lego League

1 februari 2023 om 07:12 Activiteiten

BAARN Het robotteam van de Baarnse Legoclub Herobricks is afgelopen vrijdag in de prijzen gevallen bij de First Lego League. Twaalf kinderen uit groep 7 en 8 zijn sinds de zomervakantie aan het werk met de robots die ze opdrachten uit laten voeren op de wedstrijdbaan. 

Het thema is superpowered en gaat over duurzame energie. De robot laat een windmolen draaien, laadt een auto op, haalt de energie op bij de zonnepanelen en zorgt voor energie bij het kijken naar een leuke film. De kinderen waren met ouders en begeleiders afgereisd naar de finale van de provincie Utrecht in Amersfoort.

SAMENWERKING

Bij de First Lego League staat samenwerking, plezier en inclusiviteit op de eerste plek. De teams van Herobricks bestaan uit kinderen van verschillende scholen en achtergronden. De jury was onder de indruk dat de kinderen zo goed tot een team waren gevormd, daarbij enorm veel plezier hadden en vooral ook waardering hadden voor de verschillen tussen elkaar. De ‘Core Values Award’ werd daarom uitgereikt in de vorm van een lego beker.

(de tekst gaat onder de foto verder)


De ‘Core Values Award’. - Legoclub Herobricks

PROGRAMMEREN

De kinderen hebben geleerd om de robot te programmeren. Als dat is gelukt dan kan de robot zonder hulp zelfstandig de opdrachten uitvoeren. De teams van de robotclub behaalden 220 en 210 punten en werden daarmee tweede en vierde van de dertien teams op de wedstrijdbaan. De robots wisten de punten goed binnen te halen door een goede samenwerking in het team en snelle acties tijdens de wedstrijd om hulpstukken op de robot te zetten.

ONDERZOEKSOPDRACHT

Het tweede deel van de wedstrijd was de onderzoeksopdracht. Er moet een oplossing gezocht worden voor het opraken of uitvallen van de energievoorziening. Door discussie en vragenlijsten werd een oplossing gezocht om bij bewolking toch energie op te wekken met zonnepanelen en werden alternatieve activiteiten bedacht als de energie op is. Zoals het bij een legoclub past werden de oplossingen gebouwd van lego. Met grote modellen ging het team naar de jury en legde uit hoe de ontwerpen tot stand gekomen waren.

De robotclub is nu afgerond. Volgend schooljaar is er een nieuwe groep en daarvoor worden nog vrijwilligers en sponsors gezocht. Tot die tijd is er op dinsdagmiddag een Legoclub voor kinderen van de basisschool. Meer informatie is te vinden op www.herobricks.nl 


De kinderen waren met ouders en begeleiders afgereisd naar de finale van de provincie Utrecht in Amersfoort. - Legoclub Herobricks

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie