Notenkrakerfestival is een combinatie van muziek en dans.
Notenkrakerfestival is een combinatie van muziek en dans. Eelco Sok

Notenkrakerfestival in Baarnse centrum

27 november 2022 om 09:00 Activiteiten

BAARN Hoe kan de Kersttijd beter worden ingeleid dan met de Notenkraker, hét kerstconcert met ballet van Tsjaikovski? Een echt feelgood verhaal waarin fantasie, feest, vrolijkheid, cadeaus en natuurlijk dans en muziek op de voorgrond staan. Op zaterdag 17 december vindt het plaats in het centrum, De Speeldoos en de Pauluskerk. 

Muziekschool Baarn organiseert het evenement, samen met de centrumwinkeliers en een aantal culturele organisaties. ,,Niet alleen de feeërieke sfeer van de afgelopen drie edities in de Pauluskerk, maar met name ook het kleurrijke, feestelijke en klassieke karakter van het verhaal vind ik bijzonder goed passen bij ons Vorstelijk Baarn”, aldus Arthur Malcorps van Muziekschool Baarn. 

CENTRUM De hele dag zijn er Notenkrakeractiviteiten in het centrum, met acteurs van Theaterhuis Marc van Driel. In de winkelstraat zullen sketches uit het verhaal van de Notenkraker te zien zijn, er is kerstmuziek en voor kinderen is er een knutselworkshop notenkrakermaskers maken. Ook kan een ritje met de arrenslee gemaakt worden vanaf de Brink. De dag wordt afgesloten met een middag- en avondconcert in de Pauluskerk door het projectorkest van Muziekschool Baarn met Crescendo en samen uitgevoerd met dansstukken door Ballet- en Dansschool Marut Jorquera. 

Om het feest compleet te maken zal op woensdag 21 december - onder de naam The Nutcracker Extravaganza! – een gevarieerde dansuitvoering van de Notenkraker in de Speeldoos op de bühne worden gebracht. Het Notenkrakerfestival in de winkelstraat wordt mede mogelijk gemaakt door de centrumwinkeliers en het evenementenbudget dat het Cultuurplatform Baarn (i.o.) ter beschikking kreeg ten behoeve van een viertal evenementen, waaronder de in de zomer georganiseerde Dag van de Piano en het onlangs in de winkelstraat gehouden Halloweenfestival. 

PAULUSKERK EN SPEELDOOS Na de middagactiviteiten op zaterdag 17 december brengt het Notenkrakerorkest van Muziekschool Baarn zowel vanaf 16.30 uur als ‘s avonds om 19.30 uur de concertklanken van de Notenkraker in de feeërieke sfeer van de Pauluskerk tot leven, waarbij de dansers van Ballet- en Dansschool Marut Jorquera de muziekstukken uit Tsjaikovski’s concert in fraaie sketches vertolken. Toegangskaarten voor dit concert in de Pauluskerk kunnen vanaf nu worden gereserveerd via info@muziekschoolbaarn.nl en kosten voor jeugdige bezoekers vijf en voor volwassenen tien euro. Vier dagen later, op woensdagavond 21 december, zullen de dansers van de dans-en balletschool onder de naam ‘The Nutcracker Extravaganza!’ de diverse danspassages uit de Notenkraker op het toneel van de Speeldoos brengen. Kaarten à 15 euro via: www.nutcrackerbmj.com.

HULP NODIG De organisatie kan hulp heel goed gebruiken. Bij het versieren in de winkelstraat, de begeleiding van de kinderworkshop, dansers en muzikanten én bij de supervisie over de podia kunnen nog zeker tien mensen helpen. 

Graag aanmelden via info@muziekschoolbaarn.nl of bel met Arthur Malcorps: 06-45134090.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie