In café Nieuw Baarn wordt maandag gestreden om een NK-plek.
In café Nieuw Baarn wordt maandag gestreden om een NK-plek. Privéfoto

Biertappen om plek in finale NK

18 november 2022 om 19:48 Activiteiten

BAARN Biertappers uit Baarn en Soest strijden in Café Nieuw Baarn om een plek op het Nederlands Kampioenschap. Maandag 21 november gaan lokale biertappers met elkaar de strijd aan om een plek te bemachtigen in de finale van het NK Biertappen. Bij Café Nieuw Baarn zijn alle voorbereidingen getroffen om de horecakampioenen uit onze regio te laten schitteren. 

De jury beoordeelt het getapte bier op onder andere de schuimkraag en de presentatie en nog 34 andere punten. In totaal worden er op meerdere locaties in heel Nederland regionale wedstrijden georganiseerd. De gemotiveerde biertappers gaan de strijd met elkaar aan om uiteindelijk op het NK te komen in januari 2023. Het kampioenschap is een initiatief van Stichting Tapwedstrijden.nl en vindt plaats om de tapkwaliteit in de Nederlandse horeca verder te verbeteren.

Bij Café Nieuw Baarn beoordeelt de jury, waaronder huidig Nederlands Kampioene Amber Ott, alle deelnemers om ervoor te zorgen dat de beste biertappers doorgaan naar de finale. De finalisten worden beoordeeld op basis van strenge tapprotocollen door een deskundige jury bestaande uit oud-winnaars, horecahelden, biersommeliers en bierdeskundigen. Per tapwedstrijd, die volgens een vast protocol en kwaliteitseisen wordt georganiseerd, gaan de drie beste tappers direct door naar het NK die in januari 2023 op de horecavakbeurs Horecava in Amsterdam plaatsvindt.

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben circa 320 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er zeven Nederlands Kampioenen gekroond. Locatie: Café Nieuw Baarn, Nieuw Baarnstraat 6.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie