Prinses Beatrix onthaalt de deelnemers bij de finish van Het Oranjepad.
Prinses Beatrix onthaalt de deelnemers bij de finish van Het Oranjepad. Frank van Beek

Prinses Beatrix weer terug op Soestdijk voor Spierfonds

Activiteiten

BAARN Niemand minder dan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden zal de wandelaars van de derde editie van Het Oranjepad zaterdag 8 oktober onthalen bij de finish in de tuin van Paleis Soestdijk. 

Het Prinses Beatrix Spierfonds organiseert Het Oranjepad: een koninklijke wandeling vol verhalen en ontmoetingen in de bosrijke omgeving van Paleis Soestdijk. Maar liefst 1.000 deelnemers kleuren de omgeving van het Paleis Soestdijk oranje en wie wil, kan ook nog meelopen, er zijn nog enkele startbewijzen beschikbaar.

Tijdens de wandeling krijgen deelnemers een uniek kijkje in het leven van de Oranjes en van Prinses Beatrix, die al sinds 1957 beschermvrouwe is van het naar haar vernoemde fonds. Gezamenlijk is er één doel tijdens de wandeling: zoveel mogelijk geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Het Oranjepad is voor iedereen toegankelijk. De wandelingen van 5, 10 en 20 kilometer zijn rolstoeltoegankelijk. Daarnaast is er nog een ‘rondje door de paleistuin’, een mogelijkheid om vanuit huis te wandelen én een flinke wandeling van 40 kilometer.

Alle wandelafstanden komen samen in de voortuin van Paleis Soestdijk voor een feestelijke oranje afsluiting, met een hapje, drankje en optredens. Hier zal er ook bekend worden gemaakt hoeveel geld er is opgehaald voor het Spierfonds. 

Aanmelden kan via de volgende website: www.hetoranjepad.nl.

advertentie
advertentie