Organisator Gert-Wim Hogeveen is klaar voor Vorstelijk Proeven.
Organisator Gert-Wim Hogeveen is klaar voor Vorstelijk Proeven. Celia de Vree

Vorstelijk Proeven in de Laanstraat

Activiteiten

BAARN Of ‘t zonnetje nou schijnt of dat er paraplu’s nodig zijn, het wordt hoe dan ook een groot feest, verheugt organisator Gert-wim Hogeveen zich. Zondag is het Vorstelijk Proeven, waarbij de Laanstraat is omgetoverd tot één groot wijnevenement. 

De stapel dozen met speciale glazen voor de proeverij wordt elke dag een stukje kleiner. ,,Gelukkig zijn we nog niet uitverkocht”, laat Hogeveen weten. ,,Dat betekent dat er zondag nog veel meer mensen mee kunnen doen. Kom maar langs om glazen te kopen.”

Gert-Wim organiseert met de coöperatie centrumwinkeliers Baarn jaarlijks het wijnproeffestival. De animo is groot, er lopen zo’n dag vele honderden bezoekers door de Laanstraat. ,,Er zijn 3.500 glazen gemaakt en die zullen we allemaal nodig gaan hebben.” In de Laanstraat en op de Brink staan vijftien kramen waar wijn geproefd kan worden. Het zijn zowel de lokale leveranciers als Mitra, Nebbiolo en Siersma, als wijnhandelaren van elders. ,,Natuurlijk zijn er ook borrelhapjes te krijgen. Het publiek is altijd heel divers. Er zijn mensen die echt gericht een bepaalde wijn komen proeven en mensen die het gezellig vinden om een beetje rond te kijken, wat te drinken en te kletsen. Dat maakt de sfeer zo gezellig die dag.” 

Verrassingen worden de eerste kennismaking met restaurant Tutto Pepe - het voormalige Greenfield’s, een optreden voor het 50-jarig bestaan van Hogeveen mode, muziek op de Brink en voor de niet-drinkers zijn er non-alcoholische cocktails van Mitra. Meedoen kan door een wijnglas á 7,50 euro te kopen bij de centrumwinkeliers. Daarmee kan bij alle leveranciers worden geproefd. Vorstelijk Proeven start om 12.00 uur.

door Celia de Vree

advertentie
advertentie