Afbeelding
Lokaal-O

Veel verschillende activiteiten in Lokaal-O

4 mei 2022 om 07:14 Activiteiten

BAARN Er zijn weer nieuwe Creamiddagen, Repaircafés, Mooie ontmoetingen, Pleisterplaatsen voor Zinzoekers, Yogalessen, Theaterworkshops, Huiskamerdiensten, Escherlessen voor leerlingen van groep 8, taallessen, naaigroepen, een grote bijeenkomst van Energiek Baarn, Mooie zondagse wandelingen en workshops portrettekenen in Lokaal-O aan de Kerkstraat.

Verder zorgt de Diaconie van de Paaskerk binnenkort samen met de Coalitie tegen Eenzaamheid in mei voor een verwenlunch in Lokaal-O.

Sinds een aantal weken maken ook verschillende Oekraïense vrouwengroepen met veel plezier gebruik van Lokaal-O voor fitness en yogalessen. Binnenkort organiseren zij een gezellig samenzijn met eten en muziek.

NIEUWE EXPOSITIE Op zaterdag 21 mei om 14.00 uur is de opening van een nieuwe expositie met vijftig portretten van Roeland Schweitzer, met een gratis proefworkshop Portrettekenen. De opening wordt verricht door wethouder Hugo Prakke, die ook het eerste model is bij de proefworkshop. De expositie is verder te bezichtigen tijdens de openingstijden van Lokaal-O op maandag van 15-17 uur en op woensdag van 10-12 en van 14-16 uur, en tijdens vier workshops portrettekenen die de komende maanden op zaterdagmiddagen plaatsvinden. Meer over Roeland Schweitzer op www.schworks.nl.

BUURTLUNCHES Inmiddels vaste prik in Lokaal-O is de zondagse lunch waar zo’n 20-30 mensen regelmatig van genieten. Er zijn steeds andere koks die de lunch bereiden, en er zijn altijd twee gangen voor slechts 3,50 euro.
De eerstvolgende lunches zijn op 8 en 22 mei. Aanmelden kan via info@lokaal-o.nl of per app bij Marjo Stam via 06-36312747. Aanmelden graag uiterlijk de vrijdag voorafgaand aan de lunch.

KOLONIAAL VERLEDEN Vrijdag 27 mei van 17.30 tot 20.00 uur verzorgt de Initiatiefgroep Koloniaal Verleden Baarn een dialoogavond om met een open blik en een open hart uit te wisselen over de verschillende perspectieven op het gedeelde verleden van voormalig Nederlands-Indië. Dat gebeurt met een dialoogbegeleider en onder het genot van een Indische maaltijd. Deelname is gratis. U kunt zich tot 20 mei opgeven bij nona.salarkory@ziggo.nl of oelkers@xs4all.nl


En tot slot alvast een vooruitblik op de volgende filmavond, 1 juni, 20.00 uur: Dan wordt een Italiaanse klassieker uit 1988 vertoond: ‘Cinema Paradiso’. Een film vol romantiek, humor en nostalgie en een eerbetoon aan film en bioscoop. Met als regisseur Giuseppe Tornatore en muziek van Ennio Morricone. Toegang 3,50 euro. Aanmelden via info@lokaal-o.nl.

WANDELEN Karin Beukeboom en haar dochter Mae gaan de Vierdaagse lopen en verbinden daar een sponsoractie aan. De opbrengst daarvan is voor Lokaal-O. Wie Lokaal-O een warm hart toedraagt, kan deze actie steunen via www.devierdaagsesponsorloop.nl/actie/mae-en-karin-beukeboom.

Afbeelding
Afbeelding
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie