Damtoernooi van start; Wereldtoppers op deelnamelijst

30 jul, 10:56 Activiteiten John Spijkerman
Barbara Graas is een van de vijf vrouwen die meedoet.
Barbara Graas is een van de vijf vrouwen die meedoet.

BAARN Veertig dammers doen mee aan het Baarn Open 2021. Het internationale damtoernooi, dat vier dagen duurt, werd woensdag rond het middaguur geopend in het Rode Kruisgebouw aan de Burgemeester Penstraat. Onder de deelnemers wereldkampioen dammen Alexander Schwarzman en vice-wereldkampioen Jean Marc Ndjofang. 

De organisatie is in handen van Damclub Baarn Soest (DBS) en de Stichting Hersenfitness uit Nijkerk. Eigenlijk zou het toernooi vorig jaar worden gehouden, maar vanwege corona kon het niet doorgaan.

Deelnemers spelen zeven partijen, verdeeld over vier dagen. De verwachting is dat zaterdagavond rond 18.30 uur de winnaar bekend gemaakt kan worden. Organisator Jan van der Veen van de Stichting Hersenfitness heeft zelf twee logés opgenomen in zijn huis, waaronder wereldkampioen Schwarzman. ,,Die logeert bij mij, samen met een Tsjechische damster.’’ Aanvankelijk leken er meer deelnemers te zijn, maar na wat afzeggingen en mensen die niet gevaccineerd waren, bleef het deelnemersaantal beperkt tot veertig. 

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.