Marimbaschool blij met alle steunbetuigingen.
Marimbaschool blij met alle steunbetuigingen. Mirella Boot Fotografie

Marimbaschool mag door naar de volgende fase

20 oktober 2022 om 11:32 Achtergrond

BAARN De initiatiefneemsters van de in Baarn nieuw op te richten Marimbaschool dronken donderdag een glaasje champagne. Ze vierden het behalen van de benodigde honderd steunbetuigingen. De drie mogen doorgaan met het uitwerken van de toekomstplannen. 

Voor de oprichting van een nieuwe school moeten van de inspectie verschillende stappen worden genomen. De eerste is het verkrijgen van honderd digitale handtekeningen. ,,Dat bleek veel lastiger dan we vermoedden”, laat initiatiefneemster Marike Schothorst weten. ,,Hoewel we heel veel sympathisanten troffen blijkt het best een drempel voor mensen om met DigiD-codes en Burgerservicenummers in te loggen.” 

Het drietal ging in Baarn de deuren langs om over hun school te vertellen, stond op braderieën, op het Cultureel Festival en hield een informatieavond in het Speeltuingebouw Dahliastraat. Ook lichtten ze schoolbesturen in en hadden een gesprek met onderwijswethouder Hugo Prakke. Inmiddels zijn de honderd handtekeningen gezet en kan de volgende stap gezet worden, het formuleren van de deugdelijkheidseisen. ,,We hebben veel vertrouwen en zijn iedereen heel dankbaar voor alle steun”, laten de drie weten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie