PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Baarn

Rotary Soestdijk zamelt geld in: 3.400 euro voor zwemlessen van Oekraïense kinderen

Achtergrond
Foto: Caspar Huurdeman
27 jul 2022, 10:33
Ilse van der Stoep (Bosbad), Aty Luitze (Rotary), Mark Röell (burgemeester Baarn), Rob Metz (burgemeester Soest), Ben Bokdam en Jacques van der Vlies (Rotary).
Ilse van der Stoep (Bosbad), Aty Luitze (Rotary), Mark Röell (burgemeester Baarn), Rob Metz (burgemeester Soest), Ben Bokdam en Jacques van der Vlies (Rotary).
BAARN

,,Vooral voor onze kinderen is het hier fijn. We zijn blij met de Nederlandse families en erg dankbaar dat we in Baarn mogen wonen.” Anastasia, Irina en Oxana zijn drie vrouwen uit Oekraïne van wie de kinderen zwemles hebben in Bosbad De Vuursche. Leden van Rotary Club Soestdijk hebben geld ingezameld om de lessen mogelijk te maken. Bosbad de Vuursche stelt het zwemwater belangeloos beschikbaar. Vijf Oekraïense kinderen waren gisterochtend, onder begeleiding van twee badjuffen, waaronder Truus Kalis, aan het zwemmen. Een week eerder zijn de lessen ‘watervrij maken’ begonnen. Rotary Club Soestdijk wilde in juni een fietstocht organiseren. Omdat vooraf slechts 44 deelnemers zich aanmeldden, werd de tocht afgeblazen.

Het sponsorgeld was echter al binnen en ook de meeste deelnemers zagen af van terugvragen van hun inschrijfgeld. Daarom kon toch een cheque van 3.400 euro worden overhandigd door Jacques van der Vlies, Aty Luitze en Ben Bokdam van Rotary Soestdijk aan de burgemeesters Mark Röell en Rob Metz. Met dit geld krijgen twaalf kinderen van Oekraïense vl..

Deel dit artikel via:
advertentie