Opvang Meander kleiner

vr 13 mei, 17:06 Achtergrond
Caspar Huurdeman
Minder Oekraïense vluchtelingen in Meander MC
Minder Oekraïense vluchtelingen in Meander MC

BAARN In Medisch Centrum Meander worden niet twee verdiepingen, maar slechts één etage geschikt gemaakt voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Dat meldde burgemeester Mark Röell woensdag aan de gemeenteraad.

De inrichting van de tweede etage brengt aanmerkelijk meer kosten met zich mee. Daarnaast lijkt het erop dat er voldoende opvang is in de Veiligheidsregio Utrecht, waar Baarn onder valt. In verzorgingscentrum Santvoorde zijn inmiddels de eerste vluchtelingen gehuisvest. Meander zal medio juni in gebruik worden genomen. 

Volgens Röell blijkt het een stuk ingewikkelder dan gedacht om adequate noodhuisvesting snel te realiseren. In Santvoorde komt plek voor 34 vluchtelingen. Meander zal nu rond de twintig plekken krijgen. Dat is..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.