Charlotte Vogel maakt kinder- ambtsketen; ‘Het is een eervolle opdracht’

22 okt 2021, 15:53 Achtergrond
Melissa Hofland
Charlotte Vogel houdt van creëren en werkt graag in haar atelier aan de Laanstraat aan haar sieraden.
Charlotte Vogel houdt van creëren en werkt graag in haar atelier aan de Laanstraat aan haar sieraden.

BAARN Vandaag moet ‘ie klaar zijn. Edelsmid Charlotte Vogel (42) legt donderdag nog de laatste hand aan de ketting. Ze heeft medaillons gemaakt van schoollogo’s. De penning is het wapen van Baarn. Het betreft de ambtsketen van de allereerste kinderburgemeester van Baarn die woensdag 27 oktober wordt geïnstalleerd.

De medaillons zijn op perplexplaatjes gezet in verschillende kleuren. De logo’s zijn met een laser gegraveerd. Zo ontstaat een indrukwekkend herkenningsteken, zoals bedoeld eind 1852 toen voor burgemeesters op voordracht van Thorbecke, Minister van Binnenlandsche Zaken, onder koning Willem III, de ambtsketen werd ingevoerd. Alle onderdelen van de ambtsketen voor de Baarnse Kinderburgemeester zijn er. Vandaag moeten de losse on..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.