Baarn voor iedereen

23 oktober 2021 om 17:10 Lokaal Deel je nieuws

In lokaal O werd woensdag 20 oktober een 2e politiek café van Groen Links gehouden, met als thema: Baarn voor iedereen. Bij de voorbereiding bleek al snel, dat dit onderwerp te uitgebreid was om volledig te kunnen bespreken. Er werd gekozen om eerst met elkaar in gesprek te gaan aan de hand van een aantal prikkelende stellingen.

-          Zorg voor de jeugd moet lokaal en kleinschalig.

-          Baarn is goed bereikbaar, maar je schiet er niets mee op.

-          Als mensen in de schulden zitten, moet de gemeente die schulden overnemen.

De aanwezigen konden door naar een kant van de zaal te lopen, uiting geven of ze er mee eens waren of niet. Het leverde boeiende discussies op. Bijvoorbeeld: of jeugdhulp altijd kleinschalig moet en in eigen omgeving of dat bij de complexere hulp toch regionale expertise ingeschakeld moet worden. Allen waren het er over eens, dat meer naar kwaliteit en niet uitsluitend naar kosten gekeken moet worden en dat verzekeraars daarbij nog al eens in de weg zitten.

Vervolgens werden met de aanwezigen een aantal aandachtsgebieden geïnventariseerd;

Jeugd, Toegankelijkheid, Armoede, Cultuur en Intergratie.

Met stip werd gekozen om de thema’s, Jeugd en Integratie, verder uit te diepen.  Vooral bij Integratie kwam aan bod, dat iedereen gelijkwaardig de mogelijkheid moet krijgen om zich te ontplooien. Voor de allerarmste en nieuwe Nederlanders, zou een ontplooiingskrediet in het leven geroepen mogen worden om cursussen te volgen of te sporten. Een belangrijk uitspraak was dat de gemeente en de politiek zich meer bewust mag zijn, dat ze in dienst van de gemeenschap behoren te staan.

Af en toe prikkelend discussie op de rand van ethische kwesties. Bijvoorbeeld; waar ieders vrijheid ophoudt en schade berokkend wordt aan anderen of een ander daardoor de vrijheid ontnomen wordt.

Het volgende politieke café is 28 oktober om 19:30 uur in Mi Casa Su Casa.

Thema: Betaalbaar wonen in Baarn.

Gastspreker is François Claessens, directeur bestuurder van Eemland Wonen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie