buurtbewoners en CDA-ers bekijken gevolgen van de nieuwbouwplannen
buurtbewoners en CDA-ers bekijken gevolgen van de nieuwbouwplannen eigen foto CDA Baarn

CDA-fietsronde naar Zandvoortweg en Ericastraat

6 november 2021 om 16:31 Zakelijk Deel je nieuws

De maandelijkse CDA-fietsronde had afgelopen zaterdag twee bestemmingen: Zandvoortweg en Ericastraat. Bij de Zandvoortweg werd een bezoek gebracht aan de omwonenden van het ‘Zwanikken-terrein’, ter hoogte van nr. 60, waar plannen zijn voor de bouw van 28 appartementen, verdeeld over twee gebouwen. De directe buren, wonend aan de Zandvoortweg, Wibautlaan en Colijnlaan, maken zich zorgen over de massaliteit van het plan, de hoogte en het parkeren. De CDA fractie- en bestuursleden waren onder de indruk van hoe dicht de bebouwing op een aantal huizen zou moeten komen te staan, zeker in de relatie tot de hoogte die de nieuwbouw moet krijgen. Zich goed realiserend hoe groot de behoefte is aan een fors aantal nieuwe (betaalbare) woningen in Baarn, vroegen zij zich af of de plannen voldoende getoetst zijn aan de door de gemeente vastgestelde ‘Nota Ruimtelijke Kwaliteit’.

Uiteraard kregen de CDA-ers via de buurtbewoners slechts één kant van het verhaal te horen, maar het lijkt erop dat van participatie door de omwonenden nog niet zo veel terecht is gekomen. Er is een presentatie geweest, maar presentatie is nog niet hetzelfde als participatie. En punt dat bij bouwplannen wel eens vaker voor verbetering vatbaar is.

Na het bezoek aan de Zandvoortweg gingen de CDA-fietsers door naar de Ericastraat. De omwonenden van het voormalige Bosch & Keuninggebouw zijn blij dat de kogel door de kerk is, dat er nu eindelijk woningen gebouwd gaan worden. Maar, er zijn wel zorgen over de parkeerdruk in de buurt. Die parkeerdruk was al hoog, maar doordat binnenkort niet meer op het Bosch & Keuning-terrein geparkeerd kan worden, zal die druk verder toenemen. Met een wandelingetje door de om het terrein liggende straten maakten de omwonenden niet alleen duidelijk waar de problemen zitten, maar zij deden ook voorstellen hoe de situatie verbeterd zou kunnen worden. Heel nuttig. Met deze voorstellen zullen de CDA-fractieleden zich melden bij de verantwoordelijk wethouder, om te laten uitzoeken of deze voorstellen (liefst op korte termijn uiteraard) realiseerbaar zijn.

Al met al twee nuttige werkbezoeken. Ook al denken de politici de situatie goed te kennen, ook al worden de documenten goed bestudeerd, er is toch niets zo informatief als ter plekke de zaak even goed te bekijken en informatie uit de eerste hand te krijgen.

bebouwing komt wel èrg dicht op elkaar
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie