PvdA-leden snoeien er flink op los op de Hooge Vuursche.
PvdA-leden snoeien er flink op los op de Hooge Vuursche. Aafje Brandt

PvdA Baarn gaat los in het bos

4 oktober 2018 om 00:15 lokaal Deel je nieuws

De PvdA Baarn heeft op zaterdag 29 september een vrijwilligersklus gedaan voor Staatsbosbeheer. Leden van de PvdA Baarn hielpen op de Hooge Vuursche beheerder Gerrit Rijneveld van Staatsbosbeheer met het vrijmaken van de oevers van een bosvijver, ooit een schapenwasplaats van de voormalige boerderij De Kaap. De werkzaamheden bestonden uit het uitdunnen van jonge bomen en het snoeien van struiken. Doordat de vijver in de toekomst nu beter kan opwarmen door de zon is die aantrekkelijker als broedplek voor dieren zoals libellen en salamanders. De actie draagt daarmee bij aan de biodiversiteit. 

De klus was onderdeel van de landelijke vrijwilligersactie NLdoet van maart van dit jaar. Omdat die actie toen middenin het broedseizoen viel, is gekozen om pas in het najaar aan de slag te gaan. Zo hebben dieren in het bos zo min mogelijk last van de werkzaamheden.  

Het contact tussen de PvdA Baarn en Staatsbosbeheer waseerder dit jaar tot stand gekomen op de Beursvloer Baarn. Tijdens dit evenement wisselen ondernemers, bedrijven, maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties met gesloten beurzen diensten en goederen uit. De PvdA Baarn mag in ruil voor de hulp een keer met haar leden vergaderen in één van de vergaderruimtes van Staatsbosbeheer. Beheerders van Staatsbosbeheer zijn voor het onderhoud van oude boselementen en bijzondere plekken in hun natuurgebieden grotendeels afhankelijk van vrijwilligers. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie