Dirk Scheele toert al ruim 20 jaar langs theaters en poppodia.
Dirk Scheele toert al ruim 20 jaar langs theaters en poppodia.

YouTube-hit van Baarnse kinderpopster Dirk Scheele in theater

31 december 2017 om 22:42 partnercontent

BAARN - De Baarnse kinderpopster Dirk Scheele is mateloos populair bij kinderen. Hij staat op 6 januari in de Speeldoos met zijn voorstelling 'Huis-, tuin- en keukenavonturen'.

Naast zijn succesvolle theatertournee en zijn dagelijkse televisieserie op Nickelodeon heeft Dirk nu ook een fantastisch bekeken YouTubekanaal.

Iedereen is gek van zijn liedjes en filmpjes en met meer dan 16 miljoen views houdt hij elke dag contact met zijn fans. De absolute hit op zijn YouTube kanaal is 'Huis-, tuin- en keukenavonturen' en dat is de reden om die nu in de theaters te brengen.

Dirk Scheele woont in een huis en dat huis staat in een tuin. Hier ligt de basis voor de voorstelling 'Huis-, tuin- en keukenavonturen'. Kom in de kerstvakantie op bezoek bij Dirk in Theater de Speeldoos en maak via al zijn liedjes een reis door zijn huis, waar altijd wonderlijke en spannende dingen gebeuren. Stofzuigers komen tot leven, boterhammen dansen en de dieren in de tuin zingen mee met al zijn liedjes. En als Dirk muziek wil maken en daarbij handen tekort komt, zijn er gelukkig genoeg kinderen in de zaal om hem daarbij te helpen. Het ontaardt in een uitbundig feest, waarbij iedereen uit zijn bol knalt bij de pantoffelpolonaise en de pannenkoekenparty.

Kinderpopster Dirk Scheele maakt vrolijke kinderliedjes voor kinderen vanaf 2 jaar. Hij toert al ruim 20 jaar langs theaters en poppodia in Nederland en België. Hij is regelmatig te zien met zijn liedjes en televisieprogramma's op de kinderzender Nickelodeon. Dirk heeft ook al een groot aantal cd's en dvd's voor kinderen uitgebracht en hij ontving voor 'De Liedjesspeeltuin' een speciale award voor honderdduizend verkochte cd's. HIj bespeelde de afgelopen jaren succesvol de theaters met shows als 'Vroem Vroem', 'Huis-, tuin- en keukenliedjes', 'Dikkie Dik limonade met prik', 'Ik woon in een huis' en 'Dikkie Dik en zijn vriendjes' en heeft naast zijn succesvolle theatertour een populair YouTubekanaal met meer dan 1,5 miljoen views per maand.

De Baarnaar begon als muziektherapeut voor verstandelijk gehandicapte kinderen. Voor hen schreef hij zijn eerste kinderliedjes. De liedjes sloegen aan, ook buiten zijn werk. Daarom maakte hij de overstap naar het theater. Dirk werd al snel populair als kinderpopster. In zijn liedjes gebruikt hij diverse muziekstijlen, waaronder rock-'n-roll, blues, pop, dance, klassiek en wereldmuziek. In een eigen herkenbare stijl sluit hij aan bij het niveau van de kinderen.

In zijn populaire theatervoorstellingen brengt Dirk de kinderen op speelse wijze liefde voor muziek bij. Hij bespeelt naast de gitaar, zijn favoriete instrument, ook diverse andere instrumenten. Maar hij maakt ook muziek met bestek, sleutelbossen, gereedschap en speelgoed! Elk liedje is een klein theaterstuk en alle kinderen in de zaal mogen volop meedoen.

Het YouTubekanaal van Dirk is the place to be voor zijn jonge fans en hun ouders, met 1,5 miljoen views per maand en ruim 25.000 abonnees. Op zijn kanaal staan ruim honderd filmpjes van zijn vrolijke liedjes, tv-programma's en theatervoorstellingen en er komen regelmatig nieuwe video's bij. In 2017 is Dirk twee nieuwe YouTubekanalen begonnen met zijn Engels– en Duitstalige kinderliedjes.

'Huis-, tuin- en keukenavonturen' (2+) is op zaterdag 6 januari om 11.00 uur te zien in Theater de Speeldoos. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl voor 12,50 euro per kaart. De kaartprijs aan de theaterkassa is 13 euro. De kaartprijs is inclusief limonade voor de kinderen. Via de website is het mogelijk zelf plaatsen te kiezen. Na de onlinebetaling ontvangt men de tickets per e-mail.

De theaterkassa is gesloten tijdens de reguliere openingstijden van zaterdag 23 december tot en met zondag 7 januari. De theaterkassa opent op zaterdag 6 januari wel een half uur voor aanvang van de voorstelling voor lastminutekassaverkoop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie