Afbeelding

Drukke signeersessie Griet Op de Beeck bij Den Boer

15 maart 2018 om 14:02 partnercontent

BAARN - "Ik vind dit een prachtige boekhandel, dat zag ik al toen ik hier kwam aanlopen. Als je een boekhandel zou ontwerpen, zou hij er zo moeten uitzien. Het is een feestje om hier binnen te komen." De Vlaamse auteur Griet Op de Beeck was donderdagmiddag bij Boekhandel Den Boer voor een signeersessie in het kader van de boekenweek. De schrijfster van het boekenweekgeschenk had aan aandacht geen gebrek.

Continue zijn er lezers aanwezig om hun boek te laten signeren, even een gesprekje te voeren, selfies te nemen of haar iets te geven. "Ik ben onder de indruk van haar stijl. Wat niet gezegd wordt, is terug te vinden tussen alle regels. Heel mooi vind ik dat." Annelies Stoop uit 's Hertogenbosch is, samen met haar man in Baarn om op de kleinkinderen te passen. Ze heeft opa even alleen gelaten voor de ontmoeting met Op de Beeck. "Ik vind dat ze over een groot vermogen beschikt mij te laten begrijpen wat er onder de regels ligt. Dat kom je niet vaak tegen." Mevrouw Stoop heeft al haar boeken gelezen. Ze overhandigt de auteur een persoonlijke brief.

Maria de Kruiff en Jan Holtrop uit Baarn zijn zowel fan van Griet Op de Beeck als boekhandel Den Boer. "Ik heb alleen haar handtekening gevraagd in mijn boek. Ik heb niet met haar gesproken, ik heb al op tv gezien wat ze te vertellen heeft", aldus Holtrop. "Ik vind haar een fenomeen als schrijfster. Ik heb op de leesclub twee boeken van haar gelezen. Haar ervaring raakt mij, de intimiteit waarover ze schrijft, ontroert mij. Ik vind het mooi dat Den Boer dit organiseert. Ze anticiperen goed op wat er speelt. Zeker tijdens de Boekenweek", aldus De Kruiff. 'Ze heeft ons hart gestolen', is een opmerking van een andere wachtende in de rij.

Op de vraag hoe zij het vindt dat mensen haar een fenomeen vinden, antwoordt de auteur: "Helemaal niets. Ik zie mensen als individuen, ik vind het heel bijzonder dat ze naar mij toekomen. Dat zie ik als een cadeau. In de, vaak korte, gesprekjes die we hebben, probeer ik te proeven wat ze van me vinden. Ik kan alleen maar mezelf zijn. Daar heb ik lang op moeten oefenen, dus dat lukt me wel", lacht de Vlaamse. Vervolgens mag de verslaggever van de Baarnsche Courant de rij niet langer ophouden.

Christine Schut

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie