Afbeelding

Tweede fase herinrichting Laanstraat van start

16 februari 2018 om 13:37 partnercontent

BAARN - De tweede fase van de herinrichting van de Laanstraat is deze week van start gegaan. Dat is eerder dan de geplande startdatum van maandag 19 februari. "We gaan dan verder waar we zijn gebleven. Dus vanaf de kruising met de Laandwarsstraat tot de doorsteek naar het Laanplein", legde ambtenaar Dennis Hagen eerder uit aan de redactie van de Baarnsche Courant.

De winkelstraten van Baarn krijgen een nieuwe look. Zo krijgt Baarn een levendig centrum. Een centrum dat zowel aantrekkelijk is voor inwoners en bezoekers, voor jong en oud. Deze opknapbeurt vindt plaats in fases. Het projectgebied beslaat de Laanstraat en de Brinkstraat. De Laanstraat en het zuidelijk deel van de Brinkstraat worden compleet heringericht en krijgen een nieuwe look. Het project moet klaar zijn in november van dit jaar. De eerste fase is in het najaar gestart en afgerond. De Laanstraat krijgt nieuwe straatstenen, een nieuwe lijngoot, nieuwe prullenbakken en bankjes, pleintjes en een heuse waterpartij.

"Ter hoogte van Boomer Fashion wordt een zitelement aangebracht. Het eerste tijdens de renovatie. Er komt een grote ronde plantenbak waarop mensen kunnen zitten", legt Hagen uit. De benodigde verplaatsing en kap van bomen in de Laanstraat is al in november gebeurd.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie