Afbeelding
Foto: Twitter Mark Röell

Oranje lintje voor drie Baarnaars

26 april 2017 om 14:25 partnercontent

BAARN - De jaarlijkse lintjesregen voor Koningsdag leverde voor Baarn drie inwoners op, die een koninklijke onderscheiding kregen. De gelukkigen waren Sophia Schmidt-van Veen, Greet de Lange-Meijer en Carla Nijhof-Blankenstein. Mevrouw Schmidt werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, de dames De Lange en Nijhof lid in de Orde van Oranje-Nassau. De drie werden thuis verrast door burgemeester Mark Röell, die de onderscheiding opspeldde. Vanmiddag in het gemeentehuis in het bijzijn van familie, vrienden en bekenden, werden de decorandi feestelijk onthaald.

Sophia Schmidt-van Veen (59) heeft zich gedurende de afgelopen 15 jaar lokaal, nationaal en internationaal ingezet voor sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze heeft zich vooral gericht op kinderen en ouderen als de kwetsbare groepen in de maatschappij. Ook heeft ze zich ingezet voor meer aandacht voor het milieu - vooral bij kinderen - en daartoe vele projecten geïnitieerd op het gebied van duurzaamheid. Mevrouw Schmidt vervulde managementfuncties, tot ze 15 jaar geleden besloot haar bedrijf te verkopen. Ze legde zich toe op haar droom 'de wereld een stukje mooier en schoner te maken'. Ze heeft daartoe bestuursfuncties vervuld en vele projecten geïnitieerd en met grote nationale en internationale bedrijven zoals Philips, Sogeti, C1000, Plus, Blokker, BCC, BAM, PWC, Allen & Overy, SOS Kinderdorpen, Flying Doctors, Ouderenbond, Hartstichting en Stichting Opkikker.

Mevrouw De Lange wordt dit jaar 80. Zij is bijna elke dag bijzonder actief als vrijwilliger bij diverse organisaties, waaronder de Stichting Vrienden van het Cantonspark en de Gereformeerde Kerk van Baarn. Al sinds jaar en dag is mevrouw De Lange altijd bijzonder betrokken bij maatschappelijke organisaties en heeft dat moeiteloos gecombineerd met de zorg voor haar gezin en een betaalde baan als parttimeonderwijzeres in het basisonderwijs. Verder zette de Baarnse zich in voor de scootmobielcursussen, de tijdelijke opvang van vluchtelingen in De Trits.

Mevrouw Nijhof (72) verricht al tientallen jaren vrijwilligerswerk. Vanaf de jaren tachtig is zij actief bij Amaris Schoonoord. Zij is lid van de commissies Steunfonds en Identiteitsraad, bestuurslid en gastvrouw. Zij verzorgt het winkeltje, bezorgt het huisblad en serveert themamaaltijden. Met de Hervormde Vrouwendienst bezoekt ze oudere gemeenteleden en verricht hand- en spandiensten. Ook de hulpdienst van Stichting Welzijn Baarn kan al vanaf de jaren tachtig rekenen op haar inzet. In het verleden heeft mevrouw Nijhof er bij verschillende welzijnsorganisaties voor gezorgd dat patiënten of mindervaliden kerkdiensten konden bezoeken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie