Afbeelding

Theaterfestival Vuurol in stroomversnelling

1 mei 2016 om 17:44 partnercontent

BAARN/LAGE VUURSCHE - Het is weer bijna Pinksteren, dus Vuurol in het bos rond Dagrecreatie De Kuil, Lage Vuursche. Het bos ontvouwt zijn lentetooi. Een hecht vrijwilligersteam is bezig met de laatste klussen, de banners hangen, decors worden voorbereid. Allurepark De Zeven Linden is opnieuw bereid om de artiesten een gesponsorde kampeerplek te bieden, voor het achtste jaar op rij. Zo kunnen de artiesten in de buurt verblijven tijdens het drukke Pinksterweekend en kan alle energie gebruikt worden voor het spelen van de voorstellingen.

De bosvloer wordt druk bespeeld

De generale repetitie van de vijftien Korte Acts is inmiddels geweest. Alice in Wonderland was inspiratiebron voor derdejaars studenten van de opleiding Artiesten van ROC van Flevoland en zet de wereld op diverse plekken op zijn kop. Moeder Aarde zal haar stem laten horen. Er wordt een vreemde machine gebouwd en hopelijk aan de praat gekregen met behulp van het publiek.

De locatierepetities van de zeventien voorstellingen vinden deze weken plaats. Zo danst Iris van Peppen met haar Company DI U&A op de mooiste locatie in het bos: de grote vijver naast Drakenstein. Ze concludeerde bij de repetitie: "Wat kan er fout gaan, als je zo'n plek hebt!"

VERhaler vonden een intiem, inspirerend bosplekje. Zij gaan vertellen over liefde, alleen zijn en eenzaamheid. Met live begeleiding door cello en saxofoon.

Theatergroep Dender fine-tunen' hun nieuwe voorstelling 'Kantoorvlieg'. Al rollend en klimmend binden zij als kantoormannetjes de strijd aan met een vlieg en een spin. Dat wordt genieten. De Baarnse groep LEF! bespeelt de bosvloer rond de rododendron met hun bekroonde eenakter 'Woud der Gedachten'; de voorstelling is voor deze gelegenheid omgebouwd naar locatietheater.

De Theatrale Installaties zijn af. Als levensgroot kantelpunt is er het geboorte-ei, waarin twee personen tegelijk kunnen (her-)beleven hoe dat is. Ook voor beeldende kunst zijn de plekken bepaald. Het publiek kan een Tuin der Broeken verwachten van de Textielgroep en de prachtige gekleurde kleden met een wrang tintje van Greetje Majoor bekijken. Alles staat op de rit naar een mooi Vuurol 2016!

Passe-Partouts voor 15 en 16 mei en losse kaarten zijn te koop via www.vuurol.nl. Speeltijden: 15 en 16 mei, 13.00 - 18.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie