Afbeelding

Jeugd Elan 1 grijpt koppositie

8 maart 2016 om 09:45 partnercontent

BAARN - Zaterdag 5 maart werd er door beide jeugdteams van tafeltennisvereniging Elan thuis gespeeld. Voor het eerste jeugdteam stond er een belangrijke wedstrijd op het programma tegen mede-koploper Hilversum 5. Mike van Loon begon zenuwachtig aan zijn eerste wedstrijd tegen het jonge talent van Hilversum en verloor de eerste twee games met duidelijke cijfers. De derde game wist hij na eerst een matchpoint tegen te hebben gehad wel binnen te slepen met 15-13. Dit was de ommekeer in de wedstrijd en uiteindelijk wist hij de volgende twee games overtuigend naar zich toe te trekken. Enzo Kalis speelde zijn eerste wedstrijd tegen de sterkste speelster van Hilversum, die voor vandaag nog geen wedstrijd had verloren in deze competitie. Enzo leek zich hier weinig van aan te trekken en wist zeer overtuigend in drie games van haar te winnen. Vincent schoot in zijn eerste wedstrijd uit de startblokken, maar bij een 1-0 en 6-2 voorsprong, wist zijn tegenstandster haar spel dusdanig aan te passen dat Vincent haar na vier games moest feliciteren.

De dubbel werd wel een prooi voor de Baarnse jongens. In een spannende partij over vijf games wisten ze uiteindelijk de laatste game met minimaal verschil te winnen. Nadat Enzo en Mike ook hun tweede partij wisten te winnen prijkte er een ruime 5-1 voorsprong op het scorebord en leek een ruime overwinning tot de mogelijkheden te behoren. Helaas gingen de volgende drie partijen naar Hilversum, waardoor de laatste wedstrijd bepalend zou zijn. Mike wist de eerste twee games eenvoudig te winnen, maar zag zijn tegenstandster goed terugkomen, waardoor opnieuw een vijfde game uitsluitsel moest geven. Gelukkig wist Mike zich te herpakken en sleepte hij uiteindelijk de beslissende game binnen. Met een 6-4 overwinning staan de jongens nu na vier wedstrijden dit seizoen ongeslagen bovenaan. Hilversum en Shot uit Soest volgen op respectievelijk 2 en 4 punten, maar staan volgende week tegenover elkaar. Elan speelt volgende week opnieuw een thuiswedstrijd tegen TTVN 3 uit Nieuwegein en hopelijk kunnen ze dan de voorsprong verder uitbouwen.

Elan 2 speelde tegen WIK 1 uit Kockengen. Op papier een sterke tegenstander, maar na een flitsende start van Danila Maslov, Anna van der Laan en Steijn Ma stond er na de dubbel een 4-0 voorsprong op het scorebord. Anna verloor haar tweede wedstrijd van de dag, maar vervolgens werden alle wedstrijden weer gewonnen door de Baarnaars. Hierdoor werd er een klinkende 9-1 overwinning geboekt, waardoor het team WIK voorbij gaat en op een keurige tweede plaats terecht komt met slechts twee punten achterstand op koploper SVE uit Utrecht. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Hoogland 2.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie