Kandidaat-raadsleden buigen zich over Baarnse seniorenhuisvesting

25 februari 2010 om 08:10 partnercontent

“Het ijzer smeden als het heet is”, moeten de mannen en vrouwen van Eemland Wonen gedacht hebben.Nu seniorenhuisvesting volop in de Baarnse belangstelling staat, werden dinsdagavond kandidaat-gemeenteraadsleden in de gelegenheid gesteld op de hoogte te geraken van de plannen van de woningstichting. Al eerder werden gesprekken gevoerd met de ouderenbonden ANBO en PCOB, de Seniorenraad, de Woongroep voor Ouderen en de Stichting Gehandicapten Baarn.

Deze organisaties stemden volmondig in met het onlangs door Eemland Wonen opgestelde Manifest Ouderenhuisvesting 2020. Hun keuze om zich achter het manifest te scharen werd per brief ondersteund door de directeur van Stichting Welzijn Baarn, de heer Frans Meerveld.

Met de kandidaat-raadsleden werd levendig gedebatteerd. PvdA-lijsttrekker Peter Blokker vond dat bestuur en politiek van Baarn zich moeten committeren aan de doelstellingen van het manifest. “Men mag me aan mijn steun houden”, aldus Blokker. Ook waren kandidaat-raadsleden van de VVD, het CDA, GroenLinks en de BOP aanwezig. Laatstgenoemde partij pleitte, bij monde van nummer twee op de lijst Cock Zwart, voor zoveel mogelijk levensloopbestendig bouwen, waardoor mensen tot op hoge leeftijd in hun huis kunnen blijven wonen.
Het manifest wordt nog bestudeerd door de Huurdersraad van Eemland Wonen. Adjunct-directeur Van den Boomgaard, motor achter de bijeenkomst en aanspreekpunt voor de betrokken organisaties, hoopt dat ook de Huurdersraad kan instemmen. Aan het manifest zal nog een opmerking worden toegevoegd, waaruit moet blijken dat Eemland Wonen bij sloop/nieuwbouwplannen zeer zorgvuldig met de huurders van de desbetreffende woningen wenst om te gaan. “Als alle neuzen in dezelfde richting staan, kunnen we slagen maken”, aldus Van den Boomgaard. Hij wijst erop dat de kaders er nu wel zijn: “De Woonvisie van de gemeente, het Ondernemingsplan van Eemland Wonen, de prestatieafspraken die de corporatie met de gemeente heeft gesloten en het manifest zijn duidelijk kaders en stimulansen om de handen uit de mouwen te steken. We willen in 2020 hierop aangesproken worden”, aldus de daadkrachtige adjunct-directeur.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie