TOV redt het niet tegen AH

1 maart 2010 om 13:54 partnercontent

Eindelijk mochten de voetballers van TOV weer eens aantreden voor een competitiewedstrijd.Individuele fouten en discutabele beslissingen van de scheidsrechter stonden succes tegen het sterke AH ’78 in de weg. Op het kunstgras van Ter Eem boekten de gasten uit Huizen een 4-2 overwinning.

Met aanwinst Dennis Schaap in de gelederen en in de wetenschap dat Erik Kool en Pascal van Drie terugkeren aan het einde van het seizoen, begon TOV met zelfvertrouwen aan de confrontatie tegen AH ‘78. De wedstrijd in Huizen eerder dit seizoen werd op gelukkige wijze gewonnen door de Baarnaars.
Zaterdag ontliepen beide ploegen elkaar aanvankelijk weinig, al kregen de gasten in de eerste helft de beste kansen. De voorsprong na twintig minuten was dan ook niet onverwacht. Bij de eerste paal kon een aanvaller van AH eenvoudig de bal binnen tikken. Maar TOV beet van zich af en kwam op slag van rust langszij via middenvelder Rick Frantzen. Hij kopte raak uit een vrije trap van Bart van de Heuvel.
De wedstrijd leek halverwege de tweede helft op slot te zitten en af te stevenen op een gelijkspel. Niets bleek minder waar. Knullig uitverdedigen aan Baarnse zijde leidde de nieuwe voorsprong voor AH in. Dat de bal via het been van een medespeler bij de scorende aanvaller van de gasten was terechtgekomen had de scheidsrechter over het hoofd gezien. TOV claimde tevergeefs buitenspel.
En even later maakten de Huizenaren ongeveer net zo’n wonderlijk doelpunt als waarmee TOV de topper in Huizen had beslist. Na ditmaal te eenvoudig balverlies op het middenveld, schoot de spits van AH de bal nog vanaf de eigen helft welgemikt over de verbouwereerde keeper Youri Bos.
Daarmee was de wedstrijd al beslist, hoewel TOV toch nog van zich afbeet. De assist was wederom van Bart van den Heuvel met een vrije trap. Pim Kranendonk scoorde zoals zo vaak met het hoofd.
Op jacht naar een punt viel het doek aan de andere kant in de blessuretijd. Daar ging wel een overtreding op een verdediger van de Baarnaars aan vooraf. Trainer Peter van Diermen van TOV sprak daarom na afloop van een schlemielige nederlaag, refererende aan de fouten van zowel zijn eigen spelers als van de scheidsrechter. Het spel van zijn ploeg noemde hij niettemin bemoedigend, het geringe aantal gecreëerde kansen zorgwekkend. ‘Maar als je toch een keer moet verliezen, dan maar tegen AH. Want dit is wel de beste ploeg uit deze afdeling’, verzachtte hij de nederlaag een beetje. Omdat IJFC op eigen veld verloor van Argon, mag AH’78 zich na dit weekeinde de ploeg met de minste verliespunten in deze derde klasse noemen.