Baarnse Annemieke Geerts schrijft kookboek

4 november 2014 om 12:46 partnercontent

De Baarnse kookliefhebster en programmamaakster Annemieke Geerts-Chillé heeft een eigen kookboek geschreven dat onlangs is uitgebracht door uitgeverij Forte, eveneens uit Baarn. “Ik ben gek op koken en dol op schrijven. Al jaren had ik een diepgewortelde wens om een eigen kookboek te schrijven. Twee jaar geleden kreeg ik het idee voor ‘Het Hollands Maandkookboek’. Sindsdien besteedde ik elk vrij moment om aan mijn boek te werken. Dat was best een pittige klus en het vroeg heel veel van mijn doorzettingsvermogen. Maar het is gelukt en daar ben ik enorm trots op.” Van jongs af aan is Annemieke dol op koken. “In mijn jeugd gingen we vaak uit eten omdat mijn moeder niet zo graag in de keuken stond, maar wel van lekker eten hield.” En of het nou een simpel restaurant was of een hele luxe, haar ouders namen haar praktisch overal mee naartoe. Zo kon het dus gebeuren dat ze op haar achtste al in een sterrenrestaurant at. “Daar heb ik wel voor wat consternatie gezorgd door patat te vragen. Het was de tijd van de Haute Cuisine; hele kleine luxe hapjes op je bord. Leuk om te zien, maar daar werd je honger niet bepaald door gestild. En dus vroeg ik mijn vader of er ook patat was. Hij moest er heel erg om lachen maar de dame van de bediening niet.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie