Peter Visee (l) en Henk van Asch zijn de coaches van respectievelijk Baarn en Soest.
Peter Visee (l) en Henk van Asch zijn de coaches van respectievelijk Baarn en Soest. Peter Beijer

Klassieke Eemderby in de maak; voetballers Baarn vs Soest

19 september 2023 om 06:17 Voetbal

BAARN/SOEST De klassieke strijd tussen Baarn en Soest wordt in december op het voetbalveld van het Soester vv Hees uitgevochten. Het Soester en het Baarns elftal, samengesteld uit de beste spelers van beide dorpen, gaan de strijd aan. Voorafgaand zal de vrouwelijke variant gespeeld worden.

De Baarnse voetballers zijn uitgedaagd en uitgenodigd door de Soesters. Het Soester Elftal is in 2017 opgericht en speelde tot nu toe in 2017, 2018 en 2019 wedstrijden tegen respectievelijk Hooglanderveen, oud-FC Utrecht en de Soester Legends. Het Soester team wordt samengesteld uit spelers van SO Soest, SEC, Hees, VVZ ‘49 en ‘t Vliegdorp, waarbij voetballers met een Soester achtergrond de voorkeur genieten. De Soesters worden gecoacht door Henk van Asch en Timo Timmer.

De bekende Baarnse voormalige voetbaltrainer Peter Visee gaat, samen met elftalleider Eric Rijnhart van TOV, de Baarnse selectie samenstellen en coachen. Visee en Rijnhart gaan spelers selecteren van de Baarnse clubs Eemboys, TOV en sv Baarn, maar kijken ook over de gemeentegrens. Spelers met een ‘Baarns paspoort’ maken ook kans op een selectie in het Baarnse keurkorps.

De Eemderby is zaterdag 23 december om 15.00 uur op het veld van vv Hees. Voorafgaand wordt om 13.00 uur de wedstrijd tussen de Baarnse en Soester vrouwen gespeeld. Toegang is gratis. De opbrengst, bijeengebracht door sponsors, is voor Hart van Soest en Weggeefbasis Soesterberg.

Peter Beijer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie