Twee nieuwe padelbanen bij tennisclub BLTC: ‘Padel is stuk eenvoudiger’

26 jan 2022, 17:30 Tennis
Baarnsche Courant
Voor de aanleg van de twee nieuwe banen zijn zeventien bomen gekapt.
Voor de aanleg van de twee nieuwe banen zijn zeventien bomen gekapt.

BAARN ,,Padel is een stuk eenvoudiger dan tennis, je hebt het veel sneller onder de knie.’’ De Baarnse Lawn Tennis Club (BLTC) heeft onlangs twee nieuwe padelbanen geopend. Het traditionele park beschikt nu over tien gravelbanen en vier padelbanen. Padel is een mix van tennis en squash en wordt door veel mensen beschouwd als de snelst groeiende sport ter wereld. Ex-bestuurslid Arjan Loonstra vertelt over de bouw van de nieuwe banen en neemt ons mee in de wereld van padel.

POPULARITEIT Arjan Loonstra organiseerde drie jaar lang de clubkampioenschappen voor padel. Hij vertelt dat het onontkoombaar was om nieuwe padelbanen te bouwen, vanwege de stijgende vraag naar deze sport. Een padelbaan is een stuk kleiner dan een tenn..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.