Elbert Karelsen bespande overal rackets van alle toppers

17 dec, 15:59 Tennis Jaap van den Broek
2020: Het huis van Elbert Karelsen ademt tennis. De ondernemer en tennisbespanner was actief op tientallen grote toernooien.
2020: Het huis van Elbert Karelsen ademt tennis. De ondernemer en tennisbespanner was actief op tientallen grote toernooien.

SOEST Het woonhuis van Elbert Karelsen ademt tennis. De kamer en keuken zijn gevuld met prijzen en tennisaccessoires. Dat valt in het niet als je de werkplaats annex hobbyruimte binnenstapt. In het ‘museum’ prijken posters, rackets, vakliteratuur en machines.

De imposante (tennis)collectie heeft Elbert Karelsen opgebouwd als ondernemer van een sportzaak en zijn carrière als racketbespanner op grote toernooien, waaronder drie maal Roland Garros, twee maal Davis Cup en zestig ATP en twintig WTO toernooien. Hij ontmoette grote tennis iconen. Rafael Nadal, Ilie Nastace, Michael Chang, Roger Federer, Pat Cash, John McEnroe, Novak Djokovic en Martina Navrátilová staan met de Soester op de foto. Karelsen kijkt daar met plezier op terug. ,,Niemand in Nederland heeft zoveel toernooien gedaan als ik. Maar de binnenlandse toernooien waren het leukste, want je ontmoette iedereen, van de ballenmoeder tot de toernooidirecteur. Je kende het hele circus.’’

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.