Suptoppers van de BMHV MO16-1 en JO16-1
Suptoppers van de BMHV MO16-1 en JO16-1 Ies Vermegen

Wat een prestatie; 2 Subtop teams bij de BMHV

17 maart 2023 om 09:14 Sport Deel je nieuws

De komende competitieronde gaat de BMHV met maar liefst twee Onder-16 teams Subtop Klasse spelen! Zowel MO16-1 als JO16-1 zal de komende maanden buiten de regio gaan spelen en uitkomen tegen hockeyclubs uit oa Groningen, Assen, Alkmaar, Delft en Den Haag. Niet naast de deur, maar wat een mooie ervaring voor de spelers om dit hoge niveau uit te mogen komen en zich te kunnen meten met andere topclubs in Nederland.

Aan het kwalificeren voor de Subtop Klasse ging natuurlijk wel wat vooraf. Inzet, motivatie, focus én de juiste begeleiding is cruciaal als we de coaches van deze twee teams mogen geloven.

Niels Sombekke (coach MO16-1); “We zijn de voorcompetitie sterk gestart met een zwaarbevochten overwinning op Gooische. Dan begin je natuurlijk meteen goed zou je denken. Echter bleek al snel dat we op mentaal vlak nog wel wat te winnen hadden. Tegen Huizen, de beoogd nummer laatst in de poule, gingen we er af met een flinke nederlaag en leek deelname aan de Subtop Klasse ineens erg ver weg. Als coach moet je dan snel kunnen schakelen om het team weer op de been te krijgen. De eerstvolgende training hebben we de koppies bij elkaar gestoken en uitgesproken dat we nog steeds voor het maximale gaan.”

Medecoach Wisse Makkinje: “Ja en dat heeft gewerkt! Daarna wonnen we alle 3 de wedstrijden, waarvan 2 overtuigd tegen directe concurrenten. Promotie was binnen! Echt super gaaf en dik verdiend!”

“Plezier staat centraal in dit team en door harder te werken dan onze tegenstander staan we vaak, zeker ook mentaal, al 1-0 voor. Dit is ook hoe we de Subtop gaan benaderen. Misschien ben je op papier wel de underdog maar als geheel kunnen we ontzettend veel teweeg brengen. En dat weten wij én de meiden”, aldus Niels.

“Dat we er klaar voor zijn is tijdens de afgelopen twee oefenpotjes tegen geslepen subtop teams gebleken. Het belooft veel goeds en MO16-1 van BMHV is klaar voor de subtop, SAMBA!”

Ook de JO16-1 heeft er zin in en staan op scherp. “Hard en gefocust trainen en alles geven. Alleen dan kan je resultaten boeken”, aldus coach Kjell Korfage.  Ook hier dus spannende tijden met hopelijk de nodige verdiende successen in het vooruitzicht.

Coach Kjell:”We hebben in de voorbereiding de nodige wedstrijden tegen subtop gespeeld om alvast te wennen aan het niveau, dat helpt. En natuurlijk de inzet en wil om te hockeyen. Wanneer ik ze om 22u zou bellen voor een training, zouden ze om 22.15u op het veld staan, dat weet ik zeker!. Dus wij kijken uit naar de eerste resultaten.”

De BMHV wenst beide teams veel succes en plezier de komende periode en we blijven jullie langs de lijn volgen! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie