BMHV MO16-1 kampioen Subtop Klasse zaalseizoen 2022/2023
BMHV MO16-1 kampioen Subtop Klasse zaalseizoen 2022/2023 Ies Vermegen

BMHV MO16-1 is kampioen in de Subtop Klasse, wat een prestatie!

20 februari 2023 om 17:50 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover, de MO16-1 van BMHV speelde in de Subtop Klasse haar laatste twee zaalwedstrijden van het seizoen. Met het kampioenschap in zicht, reisden ze af naar Stoutenberg met als doel drie punten binnen te slepen en het kampioenschap mee naar Baarn te nemen.

Met gezonde spanning en opperste concentratie begonnen ze onder leiding van hun zeer betrokken coaches Niels Sombekke en Wisse Makkinje aan hun wedstrijd tegen MO16-1 van Amersfoort. Door de openingsgoal van Feline Vermegen kwam BMHV op voorsprong. Mede door de energie van Luna van Lieshout en Lynne de Zwaan wisten ze het Amstersfoort aardig moeilijk te maken. Uiteindelijk wist keepster Julia van Amstel de hele wedstrijd de nul vast te houden waardoor de eindstand 1-0 bleef. Alleen een verlies van meer dan 7 doelpunten in de laatste wedstrijd kon het kampioenschap nu nog in gevaar brengen. 

Deze laatste wedstrijd speelde BMHV tegen Leusden MO16-1. Nu mochten ze het kampioenschap niet meer uit handen geven. Hoewel Leusden 2 keer wist te scoren, bleven verdedigers Isabel de Kool, Stephanie Havinga en Ruth Dieteren het hoofd koel houden en met een aantal mooie doelpunten van Lieke van Drie en Ietje Kreutzer werd de eindstand uiteindelijk 2-4 voor BMHV. Knap werk van dit team dat het niet alleen op het veld maar ook daarbuiten erg gezellig heeft. 

Hoewel het zaalseizoen er voor deze meiden weer op zit, hebben ze weinig tijd om uit te rusten. Komende week staan ze alweer buiten op het veld om zich klaar te maken voor de veldcompetitie waarin ze wederom Subtop Klasse gaan spelen. Hierin komen ze onder andere tegen de Terriërs uit Alkmaar, HVA uit Assen en GHBS uit Groningen te staan.Of ze hier wederom kampioen gaan worden gaan we zien. Spelen in de Subtopklasse is een prestatie op zich. Iets waar niet alleen de BMHV als club erg trots op is, ook de spelers en hun coaches Niels Sombekke en Wisse Makkinje kijken er met veel plezier naar uit. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie