Foto ter illustratie
Foto ter illustratie KOT

Libre spelers van KOT behalen zorgeloze overwinning op Almere

22 februari 2024 om 14:18 Sport

BAARN De laatste wedstrijd van de tweede perioden thuis tegen Almere 7 werd zonder te veel inspanning een overwinning voor het Baarnse libre team van Kot. Het Almeerse team wist dit seizoen slechts drie wedstrijden te winnen en vecht tegen lijfsbehoud, wat gezien de resultaten haast onmogelijk zal zijn. Deze avond was niet anders: de heren uit Almere hadden niet veel te vertellen tegen Kot, en gingen ten onder met 28-22.

Erik van de Weerd en Henk Voigt wonnen op een eenvoudige wijze hun wedstrijden met 12-4 en 12-6. Erik, die één van zijn slechtste wedstrijden van het seizoen speelde, kwam geen enkele keer in gevaar, daar zijn tegenstander er niet veel van bakte deze avond. Henk trof een tegenstander die het iets beter deed, maar dat was ook niet om over naar huis te schrijven, Henk nam op het einde van zijn partij een aantal beslissingen die fout af liepen, waardoor de volgende beurten de ballen te ver uiteen rolden. De oplossingen werden hierna alleen maar moeilijker en dit ging ten koste van het moyenne wat hij speelde. Uiteindelijk hield hij nog een gemiddelde over van 2,50.

Invaller Rene Burgman moest voor het eerst sinds jaren weer het libre spel tot een goed einde zien te brengen. De inmiddels 56-jarige Rene speelt de laatste 30 jaar enkel het driebanden spel. De laatste keer dat hij het libre speelde, was in café hotel Onder de Linden waar zijn ouders de scepter zwaaiden.

Ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden, was het spel wat Rene liet zien een lust voor het oog, Rene speelde deze wedstrijd ruim negentig procent op de driebanden manier, wat een biljart liefhebber wel kan waarderen, maar bij het libre red je het daar niet mee. Volgende week begint de derde periode, die zal bestaan uit de laatste zes wedstrijden van dit seizoen. Kot hoopt deze periode te winnen om het seizoen te verlengen. Ze zijn daarnaast nog niet uitgeschakeld voor de titel: op dit moment staan zij 17 punten achter op de koploper. Om deze achterstand nog goed te maken moeten zij de laatste zes wedstrijden met grote cijfers zien te winnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie