Baarnse senioren komen weer in beweging

21 sep, 15:41 Overig Christine Schut
Baarnse senioren gingen weer sporten.
Baarnse senioren gingen weer sporten.

BAARN De Baarnse ouderen zijn gisteren weer in beweging gekomen. Stichting Sport & Bewegen Senioren Baarn (SBSB) heeft, samen met ongeveer honderd 60+ers, het nieuwe sportseizoen afgetrapt op het terrein van hockeyvereniging BMHV. Het nieuwe seizoen is feitelijk al begonnen, maar omdat de doelgroep veelal in september op vakantie is, was de kickoff gisteren. Vanwege het feestelijke tintje werd de activiteit afgesloten met een lunch in de kantine van BMHV die het festijn organiseerde met geld van Rabobank. Na het sporten gaat een broodje kroket er wel in. 

Eerder kregen Baarnse 55+ers een uitnodiging om mee te doen aan de fittest. ,,Omdat senioren steeds fitter worden, volgt de uitnodiging tegenwoordig als inwoners zestig jaar worden”, legt Maryse Abendanon, één van de organisatoren, uit. ,,De deelnemers van vandaag komen vooral bij de fittest vandaan. Naast het reguliere sportaanbod, verzorgt SBSB drie evenementen per seizoen. Naast de kickoff, is er Galmpasen en het seizoen wordt afgesloten met klootschieten. ,,Het leuke is dat vrijwel iedereen kan meedoen, want als je linker been het niet doet, kun je nog wel sporten met je rechter arm.”

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.