Afbeelding
The Wheely's

Groot evenement bij The Wheely’s: NK voor clubs

17 oktober 2021 om 10:42 Overig

BAARN BMX (of fietscross)-vereniging The Wheely’s houdt zondag 17 oktober een evenement waar naar verwachting 1750 mensen op af komen. De coronatoegangspas is dus nodig.

Het is het Nederlands kampioenschap voor clubteams. De Baarnse fietscrossvereniging The Wheely’s heeft al meer nationale en internationale aansprekende wedstrijden georganiseerd, op de BMX-baan aan de De Geerenweg, een baan die aan de hoogste eisen voldoet. ,,We proberen elk jaar een grote wedstrijd te organiseren”, zegt wedstrijdsecretaris Henk de Groot. ,,We hebben een topbaan en willen daar gebruik van maken. En zo hopen we de club op niveau te houden.”

Maar door corona was het alweer even geleden. Dit kampioenschap stond gepland voor 21 maart 2020, vlak nadat de pandemie uitbrak. Ditmaal werd de organisatie pakweg een half jaar geleden wel ter hand genomen en ook een vergunning van de gemeente verkregen. Dat betekent dat de regels die nu gehanteerd worden aan de strenge kant zijn. Zo is de ingang via de ijsbaan gemaakt en worden groepen mensen gesplitst. Ook vindt het evenement op één in plaats van twee dagen plaats, dat was een verzoek van de KNWU.       

De gemeente Baarn merkte de sportdag direct aan als een evenement, vanwege de grote toeloop. Dat betekent dat het coronatoegangsbewijs nodig is voor iedereen die het terrein op wil zondag. De Groot verwacht 750 deelnemende fietscrossers en duizend begeleiders, veelal ouders. 

Om zondag die 1750 mensen te verwelkomen bij het NK BMX voor clubs in Baarn, moeten de komende dagen nog wel wat inschrijvingen binnenstromen. Zo hadden er dinsdag veertig clubs ingeschreven, dat aantal zal verdubbelen denkt Henk de Groot. Hij vermoedt dat de pandemie ook een rol speelt bij de nog wat achterblijvende belangstelling. ,,Veel mensen zijn toch nog angstig. En iedereen heeft een mening over corona.” 

The Wheely’s is wel een kanshebber voor de titel, stelt hij. ,,We azen erop om kampioen te worden. We zitten altijd wel in de top acht.” De afgelopen Olympische Spelen met de Nederlandse gouden medaille van Niek Kimmann heeft een gunstig effect gehad op het ledental. ,,Sinds de Spelen krijgen we twee tot drie nieuwe leden per week, ook uit Baarn. We zitten daardoor nu boven de honderd leden.” Het kampioenschap begint zondag om 10.45 uur met de jonge rijders. De prijsuitreiking staat gepland om 17.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie