Afbeelding
Pixabay

Gooi en Eemland boekt moeizame zege op Dios Achterhoek 3

19 november 2023 om 13:37 Denksport

BAARN De dammers van Gooi en Eemland boekten zaterdag een krappe 9-7 zege op laagvlieger Dios uit de Achterhoek. Er vielen over en weer veel beslissingen. Gooi en Eemland kon uiteindelijk het ratingoverwicht toch uitbuiten.

Kirill Ivanov was zoals altijd vrij snel klaar. In hoog tempo vloerde hij Ap van Ingen in een klassieke partij. Zo was het 2-0 voor de thuisploeg. Bertus de Harder verloor de tweede partij van Gerben te Raa. Bertus had al zijn vier partijen gewonnen tot nu toe, maar was zaterdag minder gelukkig. Met weinig tijd op de klok maakte hij een fout. Zo stond het 2-2.

De voorsprong voor de thuisploeg werd naar 6-2 gebracht door een strategische overwinning van Maarten Kolsloot op Chris Grevers en een mooie overwinning in de omsingeling door Jelmer Martens. Martens pakte de aanval van tegenstander Haitze Meurs slim aan en brak door naar dam met groot materiaalvoordeel. Genoeg voor de winst.

Na die 6-2 voorsprong beet Dios stevig van zich af. Gert Wisselink verraste Henk Vogelenzang de Jong. De bijna 80-jarige werd met een kleine aanval overspeeld. Met 6-4 leek een stunt in de maak. 

Anne Wouda maakte aan die illusie een einde met een mooie overwinning op Gerard Korten. Korten had bijna 150 ratingpunten meer, maar kwam er in een ‘podkowa-omsingeling’ niet aan te pas. Zijn centrum werd omklemd en dat leidde naar de zege en een 8-4 voorsprong.

Teamcaptain Leo van der Laan trof de passief spelende Theo Stoverinck. Van der Laan stond zeer goed, maar won niet. Met zijn remise was de wedstrijdzege binnen: 9-5.

Jaap Langerak was toen nog aan het strijden tegen Cor Westerveld, de sterkste speler van de bezoekers. Jaap nam een goede damzet niet omdat in zijn berekening een schijf bleef staan. De remise verdween uit zicht en Jaap verloor. De eindstand: 9-7.

Gooi en Eemland staat in de eerste klasse C nu derde. Slechts één punt achter nummer twee Utrecht en koploper Tilburg/Eindhoven. Die hebben er beiden 8. De volgende wedstrijd is op bezoek bij het Brabantse Asten. w

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie