Geen bril weg, maar forse schade en schrik

17 maart 2023 om 07:57

p 1

De glasherstellers en de leverancier van de rolluiken zijn donderdag drukdoende om de schade op te nemen bij Iris Brillen in de Laanstraat. Eigenaar Jurgen Veenvliet kijkt toe. In de vroege ochtend rond half vijf kreeg hij een telefoontje dat er een poging tot inbraak was geweest. Het is de tweede keer dat hij met ernstige criminaliteit wordt geconfronteerd. In juni 2021 werd zijn winkel ook overvallen, de drie daders konden toen snel worden gearresteerd. 

Vanochtend startte de politie met een buurtonderzoek en het opvragen van camerabeelden bij de winkeliers in de omgeving. In de winkel zelf is de hele overval met beveiligingscamera’s vastgelegd. De dieven droegen zwarte kleding en hadden felle lampen op hun hoofd waardoor ze nauwelijks herkenbaar waren. Ze vluchtten in een auto richting snelweg op het moment dat in het gemeentehuis nog de stemmen werden geteld. 

De winkel blijft de hele donderdag gesloten. Er moet een houten nooddeur op maat worden gemaakt. Het totaal verwrongen rolluik moet uit het plafond worden verwijderd. Bij de inbraak is gepoogd het stalen hekwerk met een krik omhoog te krijgen. Een methode om de zogenoemde ramkraakpaaltjes te ontwijken. De afgelopen weken is het diverse keren gebruikt bij inbraakpogingen bij juweliers en opticiens in de omgeving. 



Adviesraad: Betere afstemming tussen PIT en Lokaal Team 

PIT Baarn zorgt er als het loket voor dat inwoners met (jeugd)hulpverleningsvragen van daaruit via het lokaal team Baarn tijdig bij de meest passende hulpverlener terechtkomen. Dit vraagt om een goede afstemming tussen PIT, het Lokaal Team en de specialistische hulp in de nieuwe organisatiestructuur.

Goede samenwerking tussen PIT Baarn en het Lokaal Team is hierin cruciaal en kan beter meent de Adviesraad. Geef de integratie van PIT en het Lokaal Team Baarn daarom hoge prioriteit is het advies. Ook bereiken de Adviesraad signalen dat de kans bestaat dat jeugdhulpverleners in Baarn hun dienstverlening stoppen omdat zij geen onderaannemer kunnen of willen worden binnen bovengenoemde regionale inkoop van jeugdhulpverlening. Het betreft hier niet alleen complexe specialistische jeugdhulp maar ook vormen van minder complexe jeugdhulp zoals spel- en psychomotorische therapie en diagnostiek. In het regionale aanbod is dit wel beschikbaar maar ouders en kinderen moeten dan voor hulp naar Soest of Amersfoort. Breng het aanbod van diagnostiek en hulpverlening binnen de gemeente Baarn daarom goed in kaart is het advies, en behoud dit aanbod voor Baarn en/of breid dit waar nodig zelfs uit. Ook wil de adviesraad dat alle inwoners van gemeente Baarn (evenals de betrokken instellingen en het onderwijs) goed worden geïnformeerd over al deze veranderingen binnen de jeugdzorg en wat dit voor ze betekent.